![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tejszínben párolt, krémes kukorica – Villámgyors és isteni köret
![krémes kukorica cover](https://kep.index.hu/1/0/4132/41320/413202/41320261_3153755_3693223f16456c9b3939d31b852d8820_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A legegyszerűbb kukoricakonzervből is csodás köretet készíthetsz, ha nem hagyományosan, hanem tejszínnel párolod meg.
Ha szezonja van, akkor készítsd friss kukoricából, de ha nem elérhető, akkor nyugodtan használj konzervet vagy mirelitet ehhez a körethez.
Ne becsüld le a kukoricát, nagyon változatosan elkészíthető, akár salátába téve, de ez a kukoricapite is mennyei lesz, ráadásul még liszt sem kell bele. Húsos, rakott ételekbe is nagyon jól illik, még laktatóbbá teszi, és nem is kell sokat használnod belőle.
A kukoricát sokszor köretként fogyasztják, legtöbbször majonézzel keverik össze, és sült húsok mellé teszik. Most egy kicsit izgalmasabb formában készült, hiszen tejszínnel és tejjel párolódik, a sűrűségéről pedig a keményítő gondoskodik, kicsit besameljellege lesz.
Tejszínben párolt kukorica
![krémes kukorica recept](https://kep.index.hu/1/0/4132/41320/413207/41320779_3f41649daf74343521b8dff3f86cbce2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm csemegekukorica (konzerv)
- 150 milliliter tejszín
- 0.5 evőkanál vaj
- 0.5 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 200 milliliter tej
- 2 evőkanál keményítő
- 30 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és öntsük ezt is a kukoricára. Adjunk hozzá ízlés szerint borsot. Időnként megkeverve várjuk meg, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a parmezánt, és várjuk meg, amíg beleolvad.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!