
Hűsítő cseresznyés fagyi tejmentesen: sok friss gyümölcs az alapja
A cseresznyefagyi egy frissítő és könnyű desszert, amely nemcsak ízében, de színében is élénk és karakteres. Ráadásul ez a változat tej nélkül készül.
A fagyi nyáron csúszik a legjobban, főleg egy forró napon. Az egyik kedvenc ízem a citrom, mivel egyrészt nem ordít belőle a cukor, másrészt a szomjúságot is csillapítja.
Most egy olyan receptet mutatunk, ami nem igényel fagylaltgépet, tehát nyugodtan nekiállhatsz elkészíteni ahelyett, hogy a drága, dobozos, bolti fagyik után nyúlnál.
A cukor legyen finom szemcsés, finomabb, mint az általános kristálycukor. Ha nem találunk ilyet a boltban, akkor tegyük robotgépbe a kristálycukrot, és enyhén daráljuk le, de ne porcukorállagúra.
Egy nagy tálban, kézi habverővel keverjünk össze 250 ml tejszínt a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. (Nem kell habbá verni.) Ez kb. 10-15 perc.
A maradék tejszínt és a tejet keverjük össze.
Fokozatosan adjuk hozzá a cukros-tejszínes keverékhez a citromlevet, majd a maradék tejszínnel elkevert tejet. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz.
Ezután öntsük bele a keveréket egy kb. 20 cm hosszú fagyisdobozba, takarjuk le fóliával, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára is.
A kész fagyit tegyük fagyistálkákba, vagy akár tölcsérbe is, és élvezzük az üdítő citrusos ízélményt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu