Tejszínes citromfagyi gép nélkül: a nyár kedvence lesz

9
Nyomtatás
citromfagylalt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró nyári napokon mi sem eshetne jobban, mint egy jéghideg citromfagylalt! Olyan receptet mutatunk, ami csupán 4 hozzávalóból és fagylaltgép nélkül is elkészíthető.

A fagyi nyáron csúszik a legjobban, főleg egy forró napon. Az egyik kedvenc ízem a citrom, mivel egyrészt nem ordít belőle a cukor, másrészt a szomjúságot is csillapítja.

Most egy olyan receptet mutatunk, ami nem igényel fagylaltgépet, tehát nyugodtan nekiállhatsz elkészíteni ahelyett, hogy a drága, dobozos, bolti fagyik után nyúlnál.

Tejszínes citromfagylalt

citromfagylalt

Hozzávalók 4 adaghoz

A fagylalthoz:

  • 370 ml zsíros (30-40%-os) tejszín
  • 200 g kristálycukor
  • 60 ml citromlé
  • 120 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

A cukor legyen finom szemcsés, finomabb, mint az általános kristálycukor. Ha nem találunk ilyet a boltban, akkor tegyük robotgépbe a kristálycukrot, és enyhén daráljuk le, de ne porcukorállagúra.

Egy nagy tálban, kézi habverővel keverjünk össze 250 ml tejszínt a cukorral, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. (Nem kell habbá verni.) Ez kb. 10-15 perc.

A maradék tejszínt és a tejet keverjük össze. 

Fokozatosan adjuk hozzá a cukros-tejszínes keverékhez a citromlevet, majd a maradék tejszínnel elkevert tejet. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz.

Ezután öntsük bele a keveréket egy kb. 20 cm hosszú fagyisdobozba, takarjuk le fóliával, és tegyük be a fagyasztóba 3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára is. 

A kész fagyit tegyük fagyistálkákba, vagy akár tölcsérbe is, és élvezzük az üdítő citrusos ízélményt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon