Tejszínes csirkecombok gazdagon: a sűrű szaftba gomba és spenót is kerül

cstcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fejedelmi fogásban a sűrű, tejszínes szaftban omlós hús, spenót és gomba bújik meg.

A csirke legszaftosabb része a combja, fenséges ételek készülhetnek belőle, érdemes krémes mártással, zöldségekkel egybefőzni, amit tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tunkolva kínálhatsz.

A szószos csirkecombról sokaknak a paprikás csirke jut az eszébe, pedig tejszínes mártásban készítve is isteni a hús. Mindig kerüljön mellé zöldség is, a gomba és a spenót illik hozzá a legjobban. Ha picit különlegesebbre szeretnéd készíteni, szerecsendiót reszelj az elkészült fogásba, nagyon jól fog érvényesülni a fűszer zamata a fehér mártásban, de akár még kevés reszelt sajttal is megbolondíthatod.

Tejszínes csirkecombok

cstct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 300 gramm gomba
  • 300 gramm spenót
  • 500 milliliter főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj vagy vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 140 gramm liszt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel.

A lisztet öntsük tányérba.

A megtisztított combokat forgassuk meg alaposan a lisztben, majd a forró olajon vagy vajon mindkét oldalukat süssük addig, amíg egy kis színt kapnak (oldalanként 7-8 perc). Utána a húst szedjük tányérra, a maradék zsiradékon (ha szükséges, még adjunk hozzá) pirítsuk meg a gombákat.

Körülbelül 10 perc után a combokat tegyük vissza a gomba mellé, ekkor jöhet a fűszerezés: sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítsük. 15 perc után mehet a megtisztított spenót is a combhoz és a gombához, 3-4 perc után pedig adjuk hozzá, majd forraljuk egybe a tejszínnel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük