
Tejszínes-gombás tészta fél órán belül: mustár is kerül a selymes szószba

A tejszínes-gombás tészta igazi villámvacsora, pillanatok alatt elkészül, különleges zamatát a mustárnak köszönheti, mely pikáns ízt kölcsönöz a szósznak.
A gombából ízletes, változatos és tápláló fogásokat készíthetsz. Érdemes a gombafajtákat mixelve is kipróbálnod, így még mélyebb, összetettebb ízű fogásokat kísérletezhetsz ki.
Ha gomba és tészta, akkor sokan a gombapaprikásra gondolnak, pedig más finom tésztás ételeket is készíthetsz belőle. A gomba paradicsomos szószban is fenomenális, de szerintem tejszínes mártásban a legjobb, melyet bőven van lehetőséged izgalmassá varázsolni. A gombához jól illik a tárkony vagy a kakukkfű, de mustárral is érdemes ízesíteni, kellemesen pikáns lesz így az étel.
Tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- kevés olaj vagy vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg csiperkegomba
- 3 dl tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Az olajat vagy a vajat egy edényben forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre.
A gombát vágjuk fel tetszés szerint, dobjuk a hagymára, süssük addig, míg a gomba kiengedett leve elfő.
A tejszínt öntsük a gombához, fűszerezzük sóval és borssal, a mustárt is adjuk hozzá, főzzük forrásig.
Az elkészült ételt tésztával kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!