![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors, tejszínes paradicsom-krémleves: a bacon ad neki füstös aromát
![paradicsombacon2](https://kep.index.hu/1/0/3085/30854/308549/30854955_2368719_bfa1802ed887a63342a2e8d29e662c49_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem csak édesen finom a paradicsomleves, sőt, ez az olaszos ízvilágú, füstös változat garantáltan új kedvenc lesz.
Paradicsomlevesből sokféle létezik: a nagyiféle cukros-betűtésztás, a rengeteg bazsalikommal főtt változat vagy a hideg előételként kínált gazpacho. Ez a verzió olaszos ízvilágú, de egy kis pirított bacon egészíti ki, ezáltal sokkal füstösebb és izgalmasabb az íze - ugyanis a végén mindent le kell pürésíteni.
Nem csak paradicsom, répa és zeller is kerül bele, meg persze sok-sok hagyma, így még összetettebb és laktatóbb fogás lesz belőle, pirítóssal, sült baconnel kínálva akár még főételként is megállja a helyét.
Tejszínes paradicsom-krémleves
![paradicsombacon](https://kep.index.hu/1/0/3085/30854/308549/30854967_28091b992cbf0661ac4a1c0396463678_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab zellerszár
- 1 darab répa
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 2.5 bögre alaplé
- 800 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- opcionális tejszín
Elkészítés:
Tegyük az összekockázott bacont egy nagyobb lábosba, közepes lángon addig pirítsuk, míg ki nem sül a zsírja. Adjuk hozzá az összekockázott hagymát, fokhagymát, zellert és répát. Addig dinszteljük, míg puha és picit karamellizált nem lesz.
Adjuk hozzá az olasz fűszereket, sót és borsot, keverjük alaposan össze. Mehet hozzá az alaplé és a kockázott paradicsom, forrásig melegítsük, majd gyöngyözve 10-15 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kis tejszínt, hogy lágyabb és krémesebb legyen.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!