Villámgyors, tejszínes paradicsom-krémleves: a bacon ad neki füstös aromát
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Nem csak édesen finom a paradicsomleves, sőt, ez az olaszos ízvilágú, füstös változat garantáltan új kedvenc lesz.
Paradicsomlevesből sokféle létezik: a nagyiféle cukros-betűtésztás, a rengeteg bazsalikommal főtt változat vagy a hideg előételként kínált gazpacho. Ez a verzió olaszos ízvilágú, de egy kis pirított bacon egészíti ki, ezáltal sokkal füstösebb és izgalmasabb az íze - ugyanis a végén mindent le kell pürésíteni.
Nem csak paradicsom, répa és zeller is kerül bele, meg persze sok-sok hagyma, így még összetettebb és laktatóbb fogás lesz belőle, pirítóssal, sült baconnel kínálva akár még főételként is megállja a helyét.
Tejszínes paradicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab zellerszár
- 1 darab répa
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 2.5 bögre alaplé
- 800 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- opcionális tejszín
Elkészítés:
Tegyük az összekockázott bacont egy nagyobb lábosba, közepes lángon addig pirítsuk, míg ki nem sül a zsírja. Adjuk hozzá az összekockázott hagymát, fokhagymát, zellert és répát. Addig dinszteljük, míg puha és picit karamellizált nem lesz.
Adjuk hozzá az olasz fűszereket, sót és borsot, keverjük alaposan össze. Mehet hozzá az alaplé és a kockázott paradicsom, forrásig melegítsük, majd gyöngyözve 10-15 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kis tejszínt, hogy lágyabb és krémesebb legyen.
Fotó: Getty Images