Tejszínes rakott karfiol gazdagon: másnap is jólesik

29
Nyomtatás
Tejszínes rakott karfiol cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Csirkehús, sajt és tejszín teszi ellenállhatatlanná a rakottast, mely újramelegítve is jólesik, épp ezért nagyobb adagban is érdemes elkészíteni.

A tepsis rakottas fogásoknak két nagy érdemük van: kiadósak és másnap is finomak. Épp ezért, ha két napra terveznél, az ilyen recepteket érdemes lementeni és gyakran elővenni. A rakott karfiol régi kedvenc, mely magyarosan pörköltalappal, darált hússal készül. Most egy teljesen más receptet próbálhatsz ki!

Így is lehet!

A karfiol mellé bátran tehetsz brokkolit is fele-fele arányban; a húshoz pedig pirított szalonnát vagy gombát is keverhetsz. A fűszerek közül is válogathatsz, egy kis kakukkfű, oregánó és tárkony is jól áll a tejszínes rakottasnak. Ha pedig még laktatóbban kínálnád, egy bögre főtt rizzsel forgasd egybe a húsos ragut, és így helyezd a karfiolrózsák közé.

Tejszínes rakott karfiol

Tejszínes rakott karfiol ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg karfiol
  • só ízlés szerint
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 darab póréhagyma
  • olaj kevés
  • ízlés szerint fekete őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 dl víz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 400 ml főzőtejszín
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra.

A megtisztított póréhagymát vágjuk fel tetszés szerint, majd kevés olajon dinszteljük 3-4 percig. Ezután dobjuk rá a húst, és pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Ezután öntsük alá a vizet, és 15-20 percig főzzük.

Vegyünk elő egy hőálló edényt, majd kenjük ki kevés olajjal. Ezután a karfiolrózsák felét helyezzük rá. A karfiolra mehet a húsos ragu és a reszelt sajt, végül jöhet a megmaradt zöldség.

A tejszínt keverjük össze a sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Ezt a keveréket csorgassuk a rakottasra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára 20-30 perc alatt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon