A karfiolt szedjük rózsáira, sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra.
A megtisztított póréhagymát vágjuk fel tetszés szerint, majd kevés olajon dinszteljük 3-4 percig. Ezután dobjuk rá a húst, és pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Ezután öntsük alá a vizet, és 15-20 percig főzzük.
Vegyünk elő egy hőálló edényt, majd kenjük ki kevés olajjal. Ezután a karfiolrózsák felét helyezzük rá. A karfiolra mehet a húsos ragu és a reszelt sajt, végül jöhet a megmaradt zöldség.
A tejszínt keverjük össze a sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással. Ezt a keveréket csorgassuk a rakottasra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára 20-30 perc alatt.