Így készíti a palacsintát Gordon Ramsay: egy titka van a fantasztikusan lágy tésztának
Gordon Ramsay palacsintája az elkészítés technikájának és egy különleges hozzávalónak köszönheti fantasztikus lágyságát.
A palacsinta sokak kedvence, lehet édes vagy sós, nehéz ellenállni a kísértésnek. A finomság a megszokott, bevált recept helyett rostdúsabb verzióban is készülhet, csak cseréld le a lisztet, használj teljes kiőrlésű fajtát. Tej helyett növényi italok sokaságából válogathatsz, ha laktózmentesre készítenéd, olaj helyett pedig kókuszzsírt is használhatsz a gyümölcsösebb aromáért. Az édes palacsintatésztába egy kevés cukrot is szokás tenni, a legjobb, ha vaníliás cukrot használsz.
A tésztát dúsítsd bármilyen töltelékkel, ha azonban alakbarát megoldást keresel, akkor zsírszegény túrót (25 dkg), zsírszegény natúr joghurtot (1 dl) és 2 evőkanál édesítőt keverj össze, kend a tésztára. Ha pluszizgalmat csempésznél bele, akkor 10 dkg választott fagyasztott gyümölcsöt (málna, áfonya, eper) keverj a töltelékhez. A fagyasztott gyümölccsel gazdagított krémet 1 órát hagyd állni, addig a gyümölcs kiolvad. Mirelit helyett friss gyümölccsel is gazdagítható a túrós krém.
Az alapanyagokat keverjük alaposan össze, ne legyen csomós a massza, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percet pihenni.
A palacsintasütésnél a forró serpenyőbe szükség szerint mehet olaj.
A kisült tésztát lehetőleg még melegen töltsük meg az ízlés szerint választott töltelékkel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu