Tepsiben sült, fűszeres sárgarépa – Csak pár perc munka van az ízletes körettel

scover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édes és pikáns aromák találkoznak a zsenge sült répában, a sütőben sütés a köbre emeli a zöldség természetes ízét.

Gyerekkoromban a mamám mindig azt mondta: a répa a természet ajándéka, jót tesz a szemünknek és még dallamos fütyülésre is képesek leszünk tőle. Nos, a répa egészségügyi hatásában nem is kételkedem, a fütyülés viszont sajnos kamunak bizonyult, amivel sokunkat kábítottak, hátha akkor több répát pusztítunk el a tányérról.  

A sárgarépa változatosan felhasználható, a legtöbbféle levesben kötelező elem, nyersen salátákban roppan, ízekben és textúrákban gazdag. Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb köret is sárgarépából készül, a zöldséget csak tepsire kell fektetni, fűszerezni, a többit pedig a sütő intézi. 

A fűszerezés ízlés kérdése, a répa természetes ízét a köbre emeli a sütőben sütés, ha viszont markánsabb, pikáns aromákat szeretnél, akkor bátrabban érdemes használni a fűszereket.

Tepsiben sült fűszeres sárgarépa

sültrépa

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab sárgarépa
  • 1 evőkanál méz
  • kevés olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chili
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint zsálya
  • ízlés szerint rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg.

A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket. A fűszereket ízlés szerint szórjuk a répákra, a mézből is saját szájízünknek megfelelően csorgassunk rájuk, végezetül kevés olívaolajjal locsoljuk meg, majd toljuk a 180 fokos sütőbe 25-35 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük