Az internet új kedvence a parmezános sült krumpli: érdemes kipróbálni

5
Nyomtatás
parmezanos-sult-krumpli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pirosra sült burgonya kívül ropogós, belül krémes, tökéletes köret húsok mellé, de magában, mártogatóssal is jól fog esni.

A gasztro szerelmesei az interneten mindig találnak valamilyen kihagyhatatlan finomságot, melyet egyszerűen muszáj kipróbálni. Ilyen a híres vodkás egylábasos vagy a fetás-paradicsomos tészta. Újabban pedig a sütőben sült parmezános burgonya hódít.

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, rácsodálkoztam, milyen egyszerű, és milyen csodásan néz ki a krumpli. Tudtam, hogy ki fogom próbálni. A receptet több technikával is le lehet tesztelni: egyes változatokban a félbevágott krumplit fűszeres olajban forgatják meg, majd parmezánba nyomják, így kerül a sütőbe. A másikban közvetlenül a fűszerek mellé kerül a sajt. Az így készült krumpli gusztusos és nagyon finom, magában is jólesik, de nyugodtan kínálhatod köretként húsok mellé.

Tepsiben sült parmezános krumpli

parmezános sült krumpli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál chili
  • 60 g reszelt parmezán
  • kevés olaj
  • kevés reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit a héjával együtt mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe.

A fűszereket mérjük tálba, adjuk hozzá a reszelt parmezánt és az olajat, az egészet keverjük alaposan egybe.

A burgonyákat a félbevágott felükkel fektessük a fűszeres keverékre.

A krumpli tetejét kenjük meg olajjal, és szórjunk rá parmezánt.

A parmezános krumplit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük pirosra 30-40 perc alatt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon