
Isteni, tavaszi tepsis zöldségek: minél színesebbeket válassz

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Serpenyőben vagy sütőben is sütheted ezeket a színes zöldségeket, a lényeg, hogy minél többféle fajtát válassz, ha már itt a tavasz.
A zöldségköretben az a jó, hogy minden évszakban változatosan állíthatod össze, ráadásul egészséges fogást is tálalsz. Az elkészítése nagyon egyszerű, de ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, mindenképpen magas hőmérsékleten kell sütnöd a zöldségeket, hogy miközben a széleik megpirulnak és jól megsülnek, a közepük puha maradjon.
Ebben a cikkben összegyűjtöttünk sokféle sült zöldséget, hogy változatos legyen az étrended. Ha kicsit nyáriasabb ízekre vágysz, akkor készítsd el ezt a sütőben sült cukkinit, amely a fokhagymától kap intenzívebb aromát.
A receptben leírt szószt ízlésed szerint tovább bővítheted egy kevés balzsamecettel vagy almaecettel, de citromlé helyett is bátran használhatsz narancslevet, amelytől édeskésebb lesz a végeredmény.
Tepsis zöldségek

Hozzávalók 8 adaghoz
- 5 szem krumpli (sütni való)
- 2 szem édeskrumpli
- 4 szál sárgarépa
- 200 gramm kelbimbó
- 1 csomag spárga
- 1 fej lila hagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 darab citrom leve
- 1 kávéskanál citromhéj
- 1 kávéskanál rozmaring (őrölt)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab rozmaring (ág)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A sárgarépákat és a krumplikat tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a spárgát is pucoljuk meg, a kelbimbót vágjuk félbe, a lila hagymát szedjük gerezdjeire.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a citrom héját, az őrölt rozmaringot és az összenyomott fokhagymát. Forgassuk bele az összes zöldséget úgy, hogy a szósz mindenhol érje. Terítsük szét őket a sütőpapíron. Tegyünk rá rozmaringágat.
Süssük 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, rázogassuk meg egy kicsit a tepsit, és süssük további 15-20 percig a zöldségeket, amíg a külsejük kicsit meg nem pirul és a belsejük puha nem lesz.
Fotó: Getty Images