20 perces tésztasaláta répával és majonézes öntettel - Laktató fogás pillanatok alatt

tésztasaláta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a lehető legkevesebb alapanyagból és legrövidebb idő alatt szeretnél laktató ebédet készíteni, ez a recept a tökéletes választás.

A világ egyik legegyszerűbb fogása a tésztasaláta, ez a minimalista változat pár alapanyagból, 20 perc alatt készül, ízeiben mégis nagyon különleges. Az alapja és az étel lelke a majonéz, de semmiképpen nem a bolti, hanem a tojássárgájával kikevert házi változat

A majonéz mellett reszelt répa és zöldhagyma gazdagítja a salátát, de bátran tovább lehet gondolni a receptet, mehet bele apróra vágott alma, zeller, paprika, a roppanós zöldségekkel jó kontrasztot képez a puha tészta. A friss zöldfűszerek is megdobják, a petrezselyem és a koriander tökéletesek hozzá, érdemes többfélével kipróbálni. 

Tésztasaláta répával és öntettel

tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm tészta
  • 2 közepes darab répa
  • 1 szál zöldhagyma
  • 180 gramm házi majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • opcionális petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a házi majonézt az itt leírtak alapján.

A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Inkább legyen al dente, nem szeretnénk, ha szétfőne. 

Amíg fő a tészta, pucoljuk meg és reszeljük le a répákat. A zöldhagymát mossuk meg, vágjuk karikákra.

A majonézt - attól függően, hogy mennyire készítettük savanyúra, sósra - keverjük össze citromlével, sóval és cukorral ízlés szerint. 

A tésztát szűrjük le, keverjük össze a répával és a hagymával, majd az öntettel. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük