![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei, krémes tiramisu muffin: a puha tészta lágy tölteléket rejt
![muffin](https://kep.index.hu/1/0/3990/39905/399054/39905441_3045025_86a1b843c7801861120280e4ab808e48_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu muffin formájában is készülhet, a jól ismert íz marad, de a tészta sokkal puhább, a habkoronának köszönhetően pedig krémesebb lesz.
A jól ismert klasszikus desszertek újragondolva is isteni finomak, itt van rögtön a tiramisu, amely mutatós golyó, habos pohárkrém és palacsintatorony formájában is készülhet. Ennyivel azonban nem ér véget a lista, muffinként is újjászülethet.
A süti tésztája a mascarponétől puha, a kávés tölteléktől krémes lesz, intenzívebb zamatot pedig a rumtól kap. Ha szeretnéd, a megmaradt kávéval - ami nem kerül a töltelékbe - meglocsolhatod a betöltött muffint is, így a tészta szépen megszívja magát, sokkal karakteresebb íze lesz a sütinek.
Tiramisu muffin
![tmct](https://kep.index.hu/1/0/3984/39845/398457/39845741_ffc21ac87811420a9fc597539d2a104f_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 1 csomag (7 g) sütőpor
- 1 bögre tej
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm vaj
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 teáskanál rumaroma
Töltelék:
- 3 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál kávé (instant)
- 1 deciliter víz
Tetejére:
- 100 milliliter habtejszín
- kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
Tészta:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot és a sütőport.
A tejbe üssük bele a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a mascarponét, rumaromát, keverjük egybe, majd forgassuk a liszttel is egybe. Keverjük csomómentesre a masszát, ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.
A muffintepsit béleljük ki kapszlikkal, majd fagyiskanállal adagoljuk bele a tésztát úgy, hogy a forma 3/4 részéig érjen, utána toljuk 180 fokos sütőbe 18-25 percre.
Várjuk meg, míg a kész muffinok kihűlnek, majd a közepüket lyukasszuk ki a habcső fejével.
Töltelék:
A vizet forraljuk fel, majd keverjük bele a kávét, hagyjuk kihűlni.
A cukrot és a mascaponét keverjük habosra, majd tegyünk a kávéból 3-4 evőkanállal a mascaponés keverékhez.
A tölteléket töltsük habzsákba, majd a kávés, mascaponés krémből nyomjunk a muffinok közepébe.
A habtejszínt verjük kemény habbá, töltsük habzsákba és nyomjuk a muffin tetejére. A hab tetejére szórjunk kakaót.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!