Mennyei, krémes tiramisu muffin: a puha tészta lágy tölteléket rejt

3
Nyomtatás
muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu muffin formájában is készülhet, a jól ismert íz marad, de a tészta sokkal puhább, a habkoronának köszönhetően pedig krémesebb lesz.

A jól ismert klasszikus desszertek újragondolva is isteni finomak, itt van rögtön a tiramisu, amely mutatós golyó, habos pohárkrém és palacsintatorony formájában is készülhet. Ennyivel azonban nem ér véget a lista, muffinként is újjászülethet.

A süti tésztája a mascarponétől puha, a kávés tölteléktől krémes lesz, intenzívebb zamatot pedig a rumtól kap. Ha szeretnéd, a megmaradt kávéval - ami nem kerül a töltelékbe - meglocsolhatod a betöltött muffint is, így a tészta szépen megszívja magát, sokkal karakteresebb íze lesz a sütinek.

Tiramisu muffin

tmct

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag (7 g) sütőpor
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 10 dekagramm vaj
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 teáskanál rumaroma

Töltelék:

  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál kávé (instant)
  • 1 deciliter víz

Tetejére:

  • 100 milliliter habtejszín
  • kakaó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot és a sütőport.

A tejbe üssük bele a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a mascarponét, rumaromát, keverjük egybe, majd forgassuk a liszttel is egybe. Keverjük csomómentesre a masszát, ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.

A muffintepsit béleljük ki kapszlikkal, majd fagyiskanállal adagoljuk bele a tésztát úgy, hogy a forma 3/4 részéig érjen, utána toljuk 180 fokos sütőbe 18-25 percre.

Várjuk meg, míg a kész muffinok kihűlnek, majd a közepüket lyukasszuk ki a habcső fejével.

Töltelék:

A vizet forraljuk fel, majd keverjük bele a kávét, hagyjuk kihűlni.

A cukrot és a mascaponét keverjük habosra, majd tegyünk a kávéból 3-4 evőkanállal a mascaponés keverékhez.

A tölteléket töltsük habzsákba, majd a kávés, mascaponés krémből nyomjunk a muffinok közepébe.

A habtejszínt verjük kemény habbá, töltsük habzsákba és nyomjuk a muffin tetejére. A hab tetejére szórjunk kakaót.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon