Krémes tiramisu pohárdesszert – A megúszós recept pillanatok alatt kész van
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tiramisu a világ egyik legismertebb krémes, kávés desszertje, amit poharas verzióban is össze lehet dobni.
Szuper, amikor egy desszertnek több változatát is el lehet készíteni. Itt van rögtön az olaszok krémes csodája, a tiramisu, ami alapból is egyszerűen készül, de egy kis turpissággal még gyorsabban lehet szervírozni a kávés finomságot.
Szorít az idő és még fáradt is vagy, mégis jólesne édességgel zárni a vacsorát? A tiramisu pohárdesszertet akkor neked találták ki, igaz, a kávétól az álom is kimegy majd a szemedből. Kávé helyett - ilyen esetekben - inkább kakaót használj, a lurkóknak is jobb szívvel kínálhatod ezt a gyerekbarát verziót.
Az elegáns poharas desszertet érdemes feldobni plusz hozzávalókkal, ha a kávé aromáját szeretnéd jobban éreztetni, akkor kávélikőrrel is meglocsolhatod a babapiskótát, de még a mascarpone-krémbe is keverhetsz belőle. A tiramisuban a rum is elfér, isteni finom lesz tőle.
Tiramisu pohárdesszert
Hozzávalók 4 személyre
- 250 milliliter víz (meleg)
- 2 teáskanál instant kávé
- 5 evőkanál cukor
- 12 darab babapiskóta
- 200 gramm habtejszín
- 220 gramm mascarpone
- kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
A meleg vízben keverjük el a kávét egy 1 evőkanál cukorral.
A babapiskótákat helyezzük jénaiba, locsoljuk rájuk a kávét, utána hagyjuk állni 15-20 percet, amíg a piskóták teljesen felszívják a kávét.
A habtejszínhez adjuk hozzá a maradék 4 evőkanál cukrot (több cukrot is lehet használni, ízlés kérdése), verjük kemény habbá, utána a mascarponét is forgassuk bele.
Készítsünk elő 4 darab desszertes poharat, mindegyik aljára tegyünk 1 darab kávéval átitatott babapiskótát félbetörve, a tetejükre jöhet a mascarponés keverékből, aztán ismét babapiskóta kerül rá félbetörve, utána újra a krém, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. A desszert tetejét szórjuk meg kakaóval. Tálalás előtt 2 órára tegyük hűtőbe pihenni.
Fotó: Getty Images