A legfinomabb olasz tiramisu receptje: babapiskóta és édes likőr az alapja
A fantasztikusan krémes tiramisu a világ egyik leghíresebb olasz desszertje, ami bármilyen alkalomra kiváló, és villámgyorsan összeállítható.
Ha egy igazán ütős, finom, egészséges, előre elkészíthető reggelit keresel, akkor ez a tiramisus chiapuding lesz a te recepted. A chiamagnak köszönhetően tele van rostokkal, a kakaó sok antioxidánst biztosít, a kávétól pedig garantáltan felébredsz.
A hagyományos tiramisutól eltérően ez a pohárdesszert nem tartalmaz tojást, mascarponét, sem pedig más tejszármazékot: a chiás rétegbe növényi ital és kókuszjoghurt kerül, a chiamag zselésítő tulajdonságának köszönhetően pedig éjszaka szépen besűrűsödik a puding.
A vaníliás réteghez keverjük össze a hozzávalókat, majd fedjük le az edényt, és éjszakára tegyük hűtőbe.
A kávés réteghez szintén keverjük össze a hozzávalókat, fedjük le, és éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap a pudingokat rétegezzük két egyforma pohárba: a pohár aljára kanalazzunk egy keveset a kávés rétegből, arra jöhet a vaníliás réteg fele, utána a maradék a kávésból, végül pedig a maradék vaníliás.
A desszert tetejét szórjuk meg kakaóporral, és tetszés szerint csokidarabokkal díszítsük. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp: a rétegek közé tetszés szerint durvára darabolt, enyhén pirított magvakat is szórhatunk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu