Aranybarnára sült tojásfasírt hagymával keverve: sütőben is készülhet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A fehérjedús tojásfasírt könnyen elkészíthető, amelyet főételként, de mártogatóssal vagy salátával is ehetsz.
Ha szereted a fasírtot, akkor érdemes minél többféle alapanyagból kipróbálni, nem csak húsból. Én nagyon kedvelem a különböző zöldséges változatokat, ezeket valamilyen egészséges gabonával és sajttal gyúrva érdemes elkészíteni.
A brokkolit például ebben a formában még a legádázabb ellenségei is meg fogják szeretni. Persze a hagyományos húsos változatot semmi nem pótolja, de azt is tudod rostgazdagabban készíteni, ha sokmagvas bundába forgatod.
A tojás a húshoz hasonlóan fehérjedús, így kiválóan helyettesíti azt, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni.
Tojásfasírt
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab zsemle
- 200 milliliter tej
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 4 darab tojás (M-es)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A zsemléket áztassuk tejbe, és várjuk meg, hogy megszívják magukat, majd nyomkodjuk ki belőlük a felesleges folyadékot.
A hagymát vágjuk apróra, és egy serpenyőben, forró olajon dinszteljük meg. Egy tálba üssünk bele 3 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a hagymára, és süssünk belőle rántottát, ügyelve, hogy ne legyen száraz.
A kinyomkodott zsemléket keverjük a rántottához, majd üssük bele a negyedik tojást, és kanalazzunk hozzá zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Formázzuk korongokká, kicsit lapogassuk el őket.
Ha serpenyőben sütjük, akkor olajon süssük meg, mindkét oldalát 4-5 perc alatt.
Sütőben is süthetjük, ekkor melegítsük elő 180 fokra, és süssük 20 percig őket.
Fotó: Getty Images