Rostgazdag brokkolifasírt quinoával dúsítva – Sajttal gyúrva a legfinomabb

fritter
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Érdemes a brokkolit minél változatosabban felhasználni, zöldségfasírtba gyúrva egyszerűen tökéletes.

A zöldségfasírt nemcsak a húsmentes étkezést kedvelőknél népszerű, hanem azoknál is, akik szeretnének kisebb-nagyobb szünetet tartani a húsfogyasztásban. El sem tudod képzelni, mennyire változatosan elkészíthető egy-egy ilyen étel. Eheted főételként valamilyen körettel, de hamburgerbuciba is teheted, vagy összedobhatsz hozzá mártogatóst.

Ha figyelsz a fehérjebevitelre, akkor készítsd vörös lencséből, amely szuper növényi fehérjeforrás, laktat, de nem puffaszt. Igyekezz idényzöldséget használni, tavasszal és nyáron cukkinit, de ilyenkor, télen a brokkoli is tökéletes. Kötőanyagként pedig alacsony kalóriatartalmú komplex szénhidrátot adj hozzá. A quinoa, amely fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag mag, tökéletes választás. Egy kis zsírtól se ijedj meg, sajttal összegyúrva tökéletes lesz az összhatás. 

Brokkolifasírt quinoával

brokkoli quinoa pogácsák recept

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 70 gramm quinoa
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 1 fej brokkoli
  • 250 milliliter víz
  • 30 gramm zsemlemorzsa
  • 40 gramm reszelt sajt
  • 1 darab tojás (L-es)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni. Arra figyeljünk, hogy kétszeres mennyiségű vízzel főzzük. 

A hagymát vágjuk apróra, majd egy kevés olajon dinszteljük meg. Ezt is tegyük félre. A brokkolit pároljuk meg egy kevés sós vízben, majd szintén tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, vágjuk apróra. 

Egy nagyobb tálban gyúrjuk össze az összes hozzávalót, a tojást hagyjuk a legvégére. Gyúrható masszát kell kapnunk. Készítsünk kis fasírtokat belőle, lapogassuk kicsit le őket. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és közepes lángon süssük a pogácsák minden oldalát 7-8 percig. Figyeljük, hogy nehogy odaégjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük