Hideg tojássaláta kaporral és szárzellerrel felturbózva: kenyérre kenve isteni

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez nem a klasszikus, pár hozzávalós tojássaláta, bár nem sokkal bonyolultabb. Friss kapor, szárzeller, snidling és egy kis lilahagyma dobja fel, így amellett, hogy hideg és különösen jólesik a melegben, még ízeiben is a nyarat idézi meg.

A dresszing viszont a klasszikus, krémes és selymes, mustáros és majonézes, talán egyedül a pirospaprika lehet szokatlan benne. Ha túl töménynek vagy sűrűnek érezzük, a szokásos tejföl-joghurt párossal lehet finomítani az ízeken. 

A tojás szuper fehérjeforrás, a belőle készült ételek egész napra energiával látnak el, ezért gyakran fogyasztom. Bár nagy kedvencem a rántotta és a tükörtojás, nyáron nem kívánom őket, elég meleg van odakint, nincs kedvem a tűzhely mellé állni. A főtt tojással legalább nincs bonyodalom, nyugodtan ott lehet hagyni, és szuper hideg ételek készíthetőek belőle.

Az extra verziót is van hova fokozni

Bár ez a tojássaláta sem mindennapi, még tovább lehet fokozni. Húsok közül mehet bele bacon, főtt csirkehús, garnéla; zöldségek közül paradicsom, uborka, répa; de illik hozzá az avokádó is, amit akár a dresszingbe is turmixolhatunk.

Tojássaláta kaporral és szárzellerrel

tojássalátarecept

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta

  • 8 darab tojás
  • 1 darab szárzeller
  • 1 darab lilahagyma
  • 3 evőkanál kapor
  • 3 evőkanál snidling

Dresszing

  • 0.33 bögre házi majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzzük keményre 8-10 perc alatt. Pucoljuk meg, vágjuk össze kisebb kockákra, tegyük egy tálba.

Aprítsunk össze a zellerből egy marékra valót, majd a lilahagymát, a kaprot és a snidlinget is vágjuk össze. Adjuk a tojáshoz.

A dresszinghez keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük nyakon vele a tojást és a zöldségeket. Tegyük hűtőbe, hidegen, kenyérre kenve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük