![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tökéletes forró csoki receptje: a mályvacukortól lesz ilyen finom
![forró csoki mályvacukorral](https://kep.index.hu/1/0/3164/31649/316497/31649773_2429323_5c5150e1edbfdf5c64f6deb3700e23c0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan ember a földön, aki nem szereti a forró csokit, no nem a porból készültet, hanem az igazán jó minőségűt.
Bármennyire is könnyű megoldásnak tűnik, felejtsük el a porból készült italokat, mert hiába egyszerűbb az elkészítésük, az ízük köszönőviszonyban sincs az igazi csokiból készülttel. A csokoládénál egyetlen szabály van, jó minőségű és magas kakaótartalmú legyen.
Ahhoz, hogy kevésbé legyen intenzív íze, egy kevés tejcsoki is szükségeltetik, az arányokon múlik, hogy mikor lesz kellemesen selymes az íze. Nem hittem volna, de az egész italt a mályvacukor koronázza meg, egy keveset szórjunk a tetejére, hogy ne elnyomja, csak kihozza az ízeket.
Forró csoki mályvacukorral
![forrócsokika](https://kep.index.hu/1/0/3164/31649/316498/31649873_026a0a415d93bf1f0c72502a2acf6a0b_wm.jpg)
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 450 milliliter tej (teljes)
- 70 gramm étcsokoládé (70%-os)
- 30 gramm tejcsokoládé
- 75 milliliter tejszín
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- ízlés szerint mályvacukor
Elkészítés:
A csokikat egészen picire daraboljuk fel vagy reszeljük le. Melegítsünk fel 150 milliliter tejet, majd keverjük a csokoládéhoz. Addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad benne, majd keverjük hozzá a maradék tejet és a tejszínt. Folytassuk a melegítést addig, míg az egész italunk forró nem lesz - vigyázva, hogy ne forraljuk fel -, majd adjuk hozzá a fahéjat és a sót.
Öntsük ki bögrébe, és szórjunk rá ízlésünknek megfelelően a mályvacukorból.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!