A tökéletes forró csoki receptje: a mályvacukortól lesz ilyen finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
Ropogós
Ezért érdemes beszerezni konyhai hőmérőt: a húsok tökéletesre sülnek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Krémes, csupa csoki torta: cékla tartja szaftosan a tésztát
Illatos fokhagymás rizs: tökéletes köret húsok mellé
Tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal: kiadós és finom
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan ember a földön, aki nem szereti a forró csokit, no nem a porból készültet, hanem az igazán jó minőségűt.
Bármennyire is könnyű megoldásnak tűnik, felejtsük el a porból készült italokat, mert hiába egyszerűbb az elkészítésük, az ízük köszönőviszonyban sincs az igazi csokiból készülttel. A csokoládénál egyetlen szabály van, jó minőségű és magas kakaótartalmú legyen.
Ahhoz, hogy kevésbé legyen intenzív íze, egy kevés tejcsoki is szükségeltetik, az arányokon múlik, hogy mikor lesz kellemesen selymes az íze. Nem hittem volna, de az egész italt a mályvacukor koronázza meg, egy keveset szórjunk a tetejére, hogy ne elnyomja, csak kihozza az ízeket.
Forró csoki mályvacukorral
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 450 milliliter tej (teljes)
- 70 gramm étcsokoládé (70%-os)
- 30 gramm tejcsokoládé
- 75 milliliter tejszín
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- ízlés szerint mályvacukor
Elkészítés:
A csokikat egészen picire daraboljuk fel vagy reszeljük le. Melegítsünk fel 150 milliliter tejet, majd keverjük a csokoládéhoz. Addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad benne, majd keverjük hozzá a maradék tejet és a tejszínt. Folytassuk a melegítést addig, míg az egész italunk forró nem lesz - vigyázva, hogy ne forraljuk fel -, majd adjuk hozzá a fahéjat és a sót.
Öntsük ki bögrébe, és szórjunk rá ízlésünknek megfelelően a mályvacukorból.
Fotó: Getty Images