
A tökéletes forró csoki receptje: a mályvacukortól lesz ilyen finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Kíváncsi lennék, hogy van-e olyan ember a földön, aki nem szereti a forró csokit, no nem a porból készültet, hanem az igazán jó minőségűt.
Bármennyire is könnyű megoldásnak tűnik, felejtsük el a porból készült italokat, mert hiába egyszerűbb az elkészítésük, az ízük köszönőviszonyban sincs az igazi csokiból készülttel. A csokoládénál egyetlen szabály van, jó minőségű és magas kakaótartalmú legyen.
Ahhoz, hogy kevésbé legyen intenzív íze, egy kevés tejcsoki is szükségeltetik, az arányokon múlik, hogy mikor lesz kellemesen selymes az íze. Nem hittem volna, de az egész italt a mályvacukor koronázza meg, egy keveset szórjunk a tetejére, hogy ne elnyomja, csak kihozza az ízeket.
Forró csoki mályvacukorral

Hozzávalók 2 pohárhoz
- 450 milliliter tej (teljes)
- 70 gramm étcsokoládé (70%-os)
- 30 gramm tejcsokoládé
- 75 milliliter tejszín
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- ízlés szerint mályvacukor
Elkészítés:
A csokikat egészen picire daraboljuk fel vagy reszeljük le. Melegítsünk fel 150 milliliter tejet, majd keverjük a csokoládéhoz. Addig keverjük, amíg a csoki teljesen elolvad benne, majd keverjük hozzá a maradék tejet és a tejszínt. Folytassuk a melegítést addig, míg az egész italunk forró nem lesz - vigyázva, hogy ne forraljuk fel -, majd adjuk hozzá a fahéjat és a sót.
Öntsük ki bögrébe, és szórjunk rá ízlésünknek megfelelően a mályvacukorból.
Fotó: Getty Images