Pesto házilag olasz recept szerint
A bazsalikomos szósz nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon sok ételt feldobhatsz vele, legyen az pirítós vagy tészta.
Az őszi sütőtökszezon nem kell, hogy kizárólag a zöldség húsáról szóljon, hiszen a magok is számtalan étel alapanyagai lehetnek. Az egyik ilyen a pesztó, amelyhez az eredeti, olasz recept fenyőmagot használ, azonban az ínyenc, de annál borsosabb árú hozzávalót könnyedén pótolja a tökmag is.
Az elkészítés módját tekintve nincsen különbség a két változat között, azonban ha egy laktózmentes, vegán diétába is beilleszthető verziót keresel, akkor azt alább olvashatod.
Egy közepes edényben forraljunk enyhén sós vizet, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.
Az intenzívebb aromákért száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a tökmagot.
Tegyük a pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe, és addig dolgoztassuk, amíg egy homogén pasztát kapunk.
Alternatív és hagyományos megoldásként mozsárban is összezúzhatjuk az alapanyagokat.
Szűrjük le a megfőtt tésztát, és keverjük hozzá a pesztót.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu