
Fűszeres, töltött avokádó: laktató, mégis könnyű vacsora
27
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A vacsora számomra nagyon sokszor jelent gondot. Egyrészt kifogyok az ötletekből, másrészt nem szeretném nagyon megterhelni a gyomrom estére. De mivel az esetek nagy részében farkaséhesen esem haza a munkából, muszáj ennem valamit.
Nagy kedvencem az avokádó, amelyet rengetegféleképpen lehet elkészíteni. Ha kencét készítünk belőle, akkor pirítóssal vagy tortillachipsszel isteni mártogatós, de ehetjük simán szeletelve, kicsit megsózva, illetve bármilyen salátát feldobhatunk vele.
Caprese saláta és töltött avokádó
Az avokádó tökéletes választás vacsorára, mert kellemesen eltelít, nyugtatja az idegrendszert és még a nyugodt alvást is segíti. Ez a recept ötvözi az egyik kedvencemet, a mozzarella caprese-t az avokádó ízével, mindezt bazsalikompestóval keverve.
A pestót otthon is el tudjuk készíteni, úgy egy kicsit időigényesebb a vacsoránk, de a kész pestót hetekig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.
Koktélparadicsommal, mozzarellával töltött avokádó

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 1 zacskó mozzarellagolyó
- 10 darab koktélparadicsom
- ízlés szerint bazsalikompesto
- ízlés szerint balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az avokádó belsejét vágjuk ki, a húsát vágjuk kockákra. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
Az avokádó húsát, a paradicsomokat és a mozzarellát tegyük bele az avokádó héjába, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá pestót és ízlés szerint egy kis balzsamecetet.
Az avokádó húsát, a paradicsomokat és a mozzarellát tegyük bele az avokádó héjába, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá pestót és ízlés szerint egy kis balzsamecetet.
Fotó: Getty Images
Címkék: