A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte
Színesítsd az étrendedet rostban gazdag édesburgonyával! Számtalan finomság alapja lehet, töltve, sütve, hússal is fantasztikus.
Ez egy pofonegyszerű recept: az édesburgonyák sütését leszámítva minden más fél órán belül elkészül. A teljesen növényi alapú eredményért készíts sajtmentes pesztót sörélesztőpehely felhasználásával.
A csicseriborsót akár babbal is helyettesítheted, és a konzerves változat helyett száraz hüvelyeseket is használhatsz. Abban az esetben viszont számolj az áztatási és főzési idővel, így az elkészítése jóval elhúzódhat a receptben kalkuláltnál. Az eredmény azonban épp olyan fenséges!
Mossuk meg az édesburgonyákat, töröljük szárazra, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Átlósan ejtsünk sekély bemetszéseket a burgonyák héján, így megelőzhető, hogy a sütőben felrobbanjanak. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 50-60 percig, amíg egy villát könnyedén át tudunk rajtuk szúrni.
Készítsük el a pesztót az itt leírtak szerint.
A roppanós csicseriborsó-töltelékhez csepegtessük le, mossuk át és papírtörlővel itassuk szárazra a konzerv tartalmát. Egy serpenyőben forraljuk fel az olívaolajat, és magas hőfokon 10 perc alatt pirítsuk meg benne a csicseriborsót. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjenek meg.
Adjuk a csicseriborsóhoz a feldarabolt paradicsomot, a rozmaringot, a citrom levét és a sót, és alacsony hőfokon pároljuk őket 3 percig.
Vágjuk félbe az elkészült édesburgonyákat, és kanalazzuk rájuk a pesztót és a csicseriborsós tölteléket.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu