Tartalmas, töltött édesburgonya a sütőből: csicseriborsóval még laktatóbb

Toltott edesburgonya cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édesburgonyát rendszerint párolt vagy sült változatban köretként fogyasztunk, azonban egytálételként is megállja a helyét, hiszen egy roppant tartalmas és egészséges alapanyag.

Ez egy pofonegyszerű recept: az édesburgonyák sütését leszámítva minden más fél órán belül elkészül. A teljesen növényi alapú eredményért készíts sajtmentes pesztót sörélesztőpehely felhasználásával.

A csicseriborsót akár babbal is helyettesítheted, és a konzerves változat helyett száraz hüvelyeseket is használhatsz. Abban az esetben viszont számolj az áztatási és főzési idővel, így az elkészítése jóval elhúzódhat a receptben kalkuláltnál. Az eredmény azonban épp olyan fenséges!

Töltött édesburgonya

Toltott edesburgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db nagy édesburgonya
  • 1 adag pesztó
  • 1 db csicseriborsó-konzerv
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 ek feldarabolt friss rozmaring
  • 2 ek friss citromlé
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg az édesburgonyákat, töröljük szárazra, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Átlósan ejtsünk sekély bemetszéseket a burgonyák héján, így megelőzhető, hogy a sütőben felrobbanjanak. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 50-60 percig, amíg egy villát könnyedén át tudunk rajtuk szúrni.

Készítsük el a pesztót az itt leírtak szerint.

A roppanós csicseriborsó-töltelékhez csepegtessük le, mossuk át és papírtörlővel itassuk szárazra a konzerv tartalmát. Egy serpenyőben forraljuk fel az olívaolajat, és magas hőfokon 10 perc alatt pirítsuk meg benne a csicseriborsót. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjenek meg.

Adjuk a csicseriborsóhoz a feldarabolt paradicsomot, a rozmaringot, a citrom levét és a sót, és alacsony hőfokon pároljuk őket 3 percig.

Vágjuk félbe az elkészült édesburgonyákat, és kanalazzuk rájuk a pesztót és a csicseriborsós tölteléket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük