Tartalmas, töltött édesburgonya a sütőből: csicseriborsóval még laktatóbb
Édesburgonyát rendszerint párolt vagy sült változatban köretként fogyasztunk, azonban egytálételként is megállja a helyét, hiszen egy roppant tartalmas és egészséges alapanyag.
Ez egy pofonegyszerű recept: az édesburgonyák sütését leszámítva minden más fél órán belül elkészül. A teljesen növényi alapú eredményért készíts sajtmentes pesztót sörélesztőpehely felhasználásával.
A csicseriborsót akár babbal is helyettesítheted, és a konzerves változat helyett száraz hüvelyeseket is használhatsz. Abban az esetben viszont számolj az áztatási és főzési idővel, így az elkészítése jóval elhúzódhat a receptben kalkuláltnál. Az eredmény azonban épp olyan fenséges!
Töltött édesburgonya
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db nagy édesburgonya
- 1 adag pesztó
- 1 db csicseriborsó-konzerv
- 2 ek olívaolaj
- 2 marék koktélparadicsom
- 1 ek feldarabolt friss rozmaring
- 2 ek friss citromlé
- 0.5 tk só
Elkészítés:
Mossuk meg az édesburgonyákat, töröljük szárazra, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Átlósan ejtsünk sekély bemetszéseket a burgonyák héján, így megelőzhető, hogy a sütőben felrobbanjanak. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket 50-60 percig, amíg egy villát könnyedén át tudunk rajtuk szúrni.
Készítsük el a pesztót az itt leírtak szerint.
A roppanós csicseriborsó-töltelékhez csepegtessük le, mossuk át és papírtörlővel itassuk szárazra a konzerv tartalmát. Egy serpenyőben forraljuk fel az olívaolajat, és magas hőfokon 10 perc alatt pirítsuk meg benne a csicseriborsót. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjenek meg.
Adjuk a csicseriborsóhoz a feldarabolt paradicsomot, a rozmaringot, a citrom levét és a sót, és alacsony hőfokon pároljuk őket 3 percig.
Vágjuk félbe az elkészült édesburgonyákat, és kanalazzuk rájuk a pesztót és a csicseriborsós tölteléket.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!