Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

6
Nyomtatás
toltott-gombafejek
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy könnyű, mégis ízekben gazdag fogásra vágysz, a töltött gomba tökéletes választás, főleg ez a duplán sajtos verzió!

Ezt a változatot krémfehér sajttal töltjük meg, amit szerecsendióval fűszerezünk, egy kis citromlével frissítünk, és végül petrezselyemmel teszünk még üdébbé. Egyszerű elkészíteni, mégis különleges és elegáns – tökéletes akár előételként, akár könnyű vacsoraként.

Frissen, melegen a legfinomabb, de akár langyosan is fogyaszthatod. Kínálhatsz mellé friss salátát vagy ropogós bagettet, ha tartalmasabb fogást szeretnél. Egy pohár fehérbor pedig tökéletesen kiegészíti az ízeket!

Töltött gombafejek krémfehér sajttal

toltott-gombafejek

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g csiperkegomba
  • 300 g krémfehér sajt
  • 1 db citrom
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g gouda sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat mossuk és tisztítsuk meg, majd távolítsuk el a tönkjüket. 

A petrezselymet öblítsük le, papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet, majd aprítsuk fel.

A töltelékhez helyezzük egy tálba a krémsajtot, facsarjuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket.

Egy villa segítségével dolgozzuk krémesre az egészet.

Készítsünk elő egy tepsit, majd tegyük bele a gombafejeket úgy, hogy a tönk helye legyen felül.

Töltsük meg a sajtos krémmel, utolsó lépésként pedig szórjuk meg reszelt sajttal.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük meg benne a gombafejeket kb. 15-20 perc alatt, vagy ameddig a sajt meg nem pirul a tetejükön.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon