
Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
Az ínycsiklandó töltött gombafejek mindenkit elvarázsolnak az étkezőasztalnál, ebből a finomságból érdemes dupla adaggal készíteni.
Ezt a változatot krémfehér sajttal töltjük meg, amit szerecsendióval fűszerezünk, egy kis citromlével frissítünk, és végül petrezselyemmel teszünk még üdébbé. Egyszerű elkészíteni, mégis különleges és elegáns – tökéletes akár előételként, akár könnyű vacsoraként.
Frissen, melegen a legfinomabb, de akár langyosan is fogyaszthatod. Kínálhatsz mellé friss salátát vagy ropogós bagettet, ha tartalmasabb fogást szeretnél. Egy pohár fehérbor pedig tökéletesen kiegészíti az ízeket!
A gombákat mossuk és tisztítsuk meg, majd távolítsuk el a tönkjüket.
A petrezselymet öblítsük le, papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet, majd aprítsuk fel.
A töltelékhez helyezzük egy tálba a krémsajtot, facsarjuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket.
Egy villa segítségével dolgozzuk krémesre az egészet.
Készítsünk elő egy tepsit, majd tegyük bele a gombafejeket úgy, hogy a tönk helye legyen felül.
Töltsük meg a sajtos krémmel, utolsó lépésként pedig szórjuk meg reszelt sajttal.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük meg benne a gombafejeket kb. 15-20 perc alatt, vagy ameddig a sajt meg nem pirul a tetejükön.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu