
A pizzaimádók kedvenc nasija: töltött pizzatáskák egyenesen a sütőből

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A pizza megunhatatlan étel, a gyerekeknek biztosan, de a felnőttek sem mondanak rá nemet.
Gyakran ennék pizzát, de sokszor nem tudom eldönteni, hogy milyen feltéttel szeretném. Vagy egész egyszerűen nem kívánok egy egészet, márpedig a pizza csak frissen jó.
Nagyon jó megoldás, ha kis batyukat készítünk a tésztából, amelyeket aztán tetszőleges töltelékkel megpakolhatunk, a felesleges tésztát pedig le is fagyaszthatjuk későbbre.
A táskákat a gyerekeimen "próbáltam ki", ők tesztelték, gondoltam, pár darabot megesznek, de annyira ízlett nekik, hogy nekem alig jutott belőle.
Töltött pizzatáska

Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm pizzatészta
- 200 milliliter pizzaszósz
- 200 gramm sonka
- 1 darab tonhalkonzerv
- 200 gramm mozzarella sajt
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Elkészítés:
Készítsük el a pizzatésztát, receptet itt találunk hozzá. Amikor megkelt, nyújtsuk ki, majd vágjuk négyzet alakú darabokra. Mindegyik darabba tegyünk egy kiskanál pizzaszószt, ízlés szerint sonkát, szalámit vagy tonhalat, majd egy kis darab mozzarellát. Csípjük össze a széleit, hogy egy kis batyut kapjunk, a tetejét nyomkodjuk össze. Szórhatunk a tetejére egy kevés szárított bazsalikomot vagy oregánót is.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük a pizzatáskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 15-20 perc alatt süssük meg őket. Figyeljünk, mert gyorsan megpirulnak.
Mártogatósnak házi paradicsomszószt adhatunk mellé.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors