Villámgyors tonhalsaláta friss avokádóval és édes koktélparadicsommal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azt hiszem, én vagyok az egyik legnagyobb tonhalsaláta-rajongó. Eleve imádom ezt a halfajtát, de friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel kiegészülve, egészen csodálatos. 

Nemrég készítettem egy hatalmas adag tonhalsalátát, ami annyira ízlett, hogy ahogyan elfogyott, rögtön újracsináltam. Utána már csak én ettem belőle, de egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Több verzióval is kísérleteztem, de ez az avokádós volt talán a legfinomabb. 

Változatok a salátára

Azért megosztom veletek a többi verziót is:

  • hagymarajongók készítsék jó sok lilahagymával,
  • a sajtokat kedvelők kockázzanak bele feta sajtot (de akkor vigyázzanak a sóval),
  • mehet bele zöldsaláta is, akár rukkola vagy jégsaláta,
  • vékonyra szelt répaszeletek is sokat dobnak rajta,
  • bármilyen zöldfűszer mehet bele, korianderrel is finom.

Én most a legalapvetőbb verziót írom le nektek, de nyugodtan variáljátok a fentiek függvényében. Ebbe koktélparadicsom, avokádó és tonhal került egy kis petrezselyemmel és citromlével megbolondítva. 

Tonhalsaláta avokádóval és koktélparadicsommal

tonhalsali

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab avokádó
  • 450 gramm koktélparadicsom
  • opcionális lilahagyma
  • 140 gramm tonhal
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, az avokádót kisebb darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a petrezselymet aprítsuk össze.

A tonhalról csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe pár órára, hidegen tálaljuk.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük