
15 perces tonhalas-citromos spagetti: isteni ebéd pillanatok alatt

Nem kell órákat tölteni a konyhában ahhoz, hogy ínycsiklandó fogást tegyél az asztalra, pár egyszerű hozzávalóból is csodásat készíthetsz.
Ha tényleg csak 20 perced van valami finom ebédet vagy vacsorát összedobni, ez a recept lesz a tökéletes választás: amíg kifő a tészta, elkészül a feltét, aztán csak össze kell forgatnod a kettőt. Ebben a receptben a tonhal a főszereplő, konzervessel pillanatok alatt elkészítheted ezt a tésztát, csak arra figyelj, hogy olajban eltett halat vásárolj.
Mint minden halhoz, úgy a tonhalhoz is jól passzol a citrom fanyar zamata, amelytől frissebb lesz az összhatás. A petrezselyem még tovább fokozza az élményt, semmiképp ne hagyd le róla, ahogyan a pirult fokhagymát sem, az adja meg a karakterét. Ha száraznak látod a tésztát, egy kevés főzővízzel teheted krémesebbé.
Tonhalas-citromos spagetti

Hozzávalók 2 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (140 g) tonhal (olajban eltett)
- 1 ek citromlé
- 1 ek petrezselyem (friss)
- ízlés szerint só, bors
- 200 gramm spagetti
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére enyhén sós, lobogó vízben.
Amíg fő a tészta, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A tonhalat csöpögtessük le. A petrezselymet aprítsuk össze.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a fokhagymát, pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a tonhalat, citromlevet, petrezselymet. Adjunk hozzá a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal, melegítsük egybe, majd forgassuk hozzá a leszűrt tésztát is.
Sózzuk, borsozzuk, majd rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!