Isteni tonhalas-paradicsomos spagetti olasz fűszerekkel: 30 perc alatt kész
Nem kell órákat a konyhában állnod, hogy finom és laktató ételt készíts, a tonhalas spagetti isteni, és pillanatok alatt kész.
Ha tényleg csak 20 perced van valami finom ebédet vagy vacsorát összedobni, ez a recept lesz a tökéletes választás: amíg kifő a tészta, elkészül a feltét, aztán csak össze kell forgatnod a kettőt. Ebben a receptben a tonhal a főszereplő, konzervessel pillanatok alatt elkészítheted ezt a tésztát, csak arra figyelj, hogy olajban eltett halat vásárolj.
Mint minden halhoz, úgy a tonhalhoz is jól passzol a citrom fanyar zamata, amelytől frissebb lesz az összhatás. A petrezselyem még tovább fokozza az élményt, semmiképp ne hagyd le róla, ahogyan a pirult fokhagymát sem, az adja meg a karakterét. Ha száraznak látod a tésztát, egy kevés főzővízzel teheted krémesebbé.
A tésztát főzzük al dentére enyhén sós, lobogó vízben.
Amíg fő a tészta, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A tonhalat csöpögtessük le. A petrezselymet aprítsuk össze.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a fokhagymát, pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a tonhalat, citromlevet, petrezselymet. Adjunk hozzá a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal, melegítsük egybe, majd forgassuk hozzá a leszűrt tésztát is.
Sózzuk, borsozzuk, majd rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu