20 perces tonhalas-paradicsomos tészta - Akár reggel is megfőzheted

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha se időnk, se kedvünk nincs a tűzhely mellett állni, akkor tökéletes választás lehet ez a 20 perc alatt készülő tonhalas-paradicsomos tészta.

Ez most egy olaszos, paradicsomos-olívabogyós változat, amelyet legtöbbször spagetti- vagy pennetésztával tálalok, de most egy hirtelen jött ötlettől vezérelve farfalle-tésztát kínáltam mellé. Azt hiszem, szuper döntés volt, ezzel lett eddig a legjobb. 

Amikor nem tudok elég időt fordítani a főzésre, nagyon jól jönnek az ilyen extra gyors receptek. Elég gyakran készítek tésztaételeket, hiszen, amíg a tészta kifő, addig jóformán a szósz is elkészül - persze ez attól is függ, hogy miből áll a szósz. Ezzel a tonhalas verzióval nem kell vacakolni, tényleg se perc alatt összedobható. 

Bár én konzervből készítettem, használhatunk hozzá valódi paradicsomot is, akkor viszont érdemes leforrázni a zöldséget, hogy a héja ne kerüljön bele a szószba, ugyanis az sokat ronthat az összhatáson. Illetve arra is érdemes odafigyelni, hogy a paradicsom sok levet fog engedni, úgyhogy tovább kell főzni a szószt, ha nem szeretnénk, hogy leveses legyen. 

Tonhalas-paradicsomos tészta

tonhalasspagirecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 gramm tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz tonhal (280 g)
  • 2 doboz kockázott paradicsom (400 g-os konzerv)
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint fekete olívabogyó
  • ízlés szerint sajt
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk fel vizet a tésztának, ha forr, mehet bele a tészta.

Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kis olajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, majd, ha már majdnem készen van, adjuk hozzá a fokhagymát is.

1-2 perc után mehet hozzá a lecsöpögtetett tonhal is, a fakanállal szedjük szét darabjaira a tömböt, majd pirítsuk le egy picit a tonhalat a hagymákkal.

Mehet rá a kockázott paradicsom is. A konzervekbe töltsünk fél-fél deciliter vizet, hogy a benne maradt paradicsomlé se vesszen kárba, és azt is adjuk hozzá a szószhoz. Ha forr a szósz, akkor mehetnek bele a fűszerek, a só, bors és a cukor.

Hagyjuk, hogy 5-10 perc alatt összerottyanjon a szósz, majd, amikor már majdnem készen van, mehet bele az olívabogyó is.

Reszelt sajttal megszórva, a tésztával együtt tálaljuk.
 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük