Alakbarát tonhalsaláta zöldségekkel megpakolva - Ideális, könnyed fogás akár estére is
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tonhalsaláta az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb feltét, amit salátára tehetsz, főleg, ha nem adsz hozzá kalóriadús alapanyagokat.
A saláták alapvetően egészséges, diétás alternatívák, persze egészen addig, amíg az öntet el nem rontja őket. Készíthetsz akármilyen egészséges, zöldségekkel teli változatot, ha tocsog a majonézben vagy az egyéb zsíros, kalóriadús szószban. Éppen ezért inkább minél több rostot, vagyis zöldséget tegyél bele, valamint törekedj arra, hogy fehérjében is gazdag legyen.
Erre a legmegfelelőbb alternatíva a tonhalsaláta. Ha konzervből készíted, ne az olajos fajtát válaszd! A tonhalhoz jól illik az avokádó, érdemes a zöldség belsejébe tölteni a halas mixet, nemcsak finom lesz, hanem jól is mutat. A tonhalat csicseriborsóval is fel tudod turbózni, ekkor tényleg extrán fehérjedús fogást kapsz..
Tonhalsaláta zöldségekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 1 doboz fehér bab (konzerv)
- 10 darab koktélparadicsom
- 200 gramm rukkola
- 1 fej jégsaláta
- 0.5 fej radicchio saláta
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0.5 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy tálba tépkedjük bele a megtisztított salátaleveleket. A fehérbab-konzervről öntsük le a levét, majd szórjuk a salátára. A tonhalkonzervről is öntsük le a levet, majd a halat is keverjük a salátába.
Egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét, a sót és a borsot, majd öntsük a salátára és forgassuk óvatosan össze. A végén tegyük rá a félbevágott koktélparadicsomokat is.
Fotó: Getty Images