Tízperces tonhalsaláta csicseriborsóval dúsítva - Fehérjedús, laktató, mégis vigyáz az alakodra

8
Nyomtatás
tonhalsaláta csicseriborsóval cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Villámgyors saláta, amelyet még az utolsó pillanatokban is elkészíthetünk, ha ennénk valami tápláló, mégis könnyed vacsorát.

Valamelyik nap nagyon megkívántam a tonhalat, csak úgy, magában, egy kevés zöldséggel dúsítva. Tudom, hogy a tonhalkonzerv nem feltétlen a legegészségesebb módja a hal fogyasztásának, mégis szerintem nyugodtan belefér az étrendünkbe egy-egy ilyen típusú étel.

Ráadásul forró napokon nem is kívánunk meleg ételt, főleg nem olyat, amihez a tűzhely mellett kell álldogállni. Az egyik megoldás a saláta, de abból is a könnyed változat. A tonhal mellé tökéletes választás a csicseriborsó, amely lassan felszívódó szénhidrátot és rengeteg fehérjét tartalmaz. Egy kevés görög joghurttal tehetjük selymessé, mindenki ízlése szerint tegyen belőle a salátára. 

Tonhalsaláta csicseriborsóval

tonhalsaláta csicseriborsóval

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
  • 1 doboz tonhal (sós lében)
  • 5 evőkanál görög joghurt
  • 1 darab szárzeller
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd keverjük hozzá a görög joghurtot. A csicseriborsóról is csepegtessük le a levet, folyó víz alatt öblítsük le egy kicsit, majd keverjük a tonhalhoz. A szárzellert vágjuk apróra, keverjük a salátához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon