Tízperces tonhalsaláta csicseriborsóval dúsítva - Fehérjedús, laktató, mégis vigyáz az alakodra

tonhalsaláta csicseriborsóval cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Villámgyors saláta, amelyet még az utolsó pillanatokban is elkészíthetünk, ha ennénk valami tápláló, mégis könnyed vacsorát.

Valamelyik nap nagyon megkívántam a tonhalat, csak úgy, magában, egy kevés zöldséggel dúsítva. Tudom, hogy a tonhalkonzerv nem feltétlen a legegészségesebb módja a hal fogyasztásának, mégis szerintem nyugodtan belefér az étrendünkbe egy-egy ilyen típusú étel.

Ráadásul forró napokon nem is kívánunk meleg ételt, főleg nem olyat, amihez a tűzhely mellett kell álldogállni. Az egyik megoldás a saláta, de abból is a könnyed változat. A tonhal mellé tökéletes választás a csicseriborsó, amely lassan felszívódó szénhidrátot és rengeteg fehérjét tartalmaz. Egy kevés görög joghurttal tehetjük selymessé, mindenki ízlése szerint tegyen belőle a salátára. 

Tonhalsaláta csicseriborsóval

tonhalsaláta csicseriborsóval

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
  • 1 doboz tonhal (sós lében)
  • 5 evőkanál görög joghurt
  • 1 darab szárzeller
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, tegyük egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, majd keverjük hozzá a görög joghurtot. A csicseriborsóról is csepegtessük le a levet, folyó víz alatt öblítsük le egy kicsit, majd keverjük a tonhalhoz. A szárzellert vágjuk apróra, keverjük a salátához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük