Gyors avokádósaláta csicseriborsóval: vitamindús, könnyű vacsora
Tápláló, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra, ha ezt a salátát választod. Ínyenc citromos-fokhagymás dresszing bolondítja meg.
Könnyed, mégis laktató ez az étel, ráadásul tele van olyan jótékony zsírokkal, mint az omega-3, köszönhetően a tonhalnak és az avokádónak. A vitaminbomba recept tökéletes nyári fogás, és az már csak ráadás, hogy pillanatok alatt készen van.
Sem a sütőt, sem a gáztűzhelyet nem kell bekapcsolnod hozzá, csak vágd össze a zöldségeket és a zöldfűszert, majd keverj egybe mindent. A fűszerezését nem kell túlgondolni, mivel majonéz és mustár is ízesíti, a petrezselyem bőven elég lesz bele.
Bár fontos, hogy érett avokádóval dolgozz, a nagyon puha most nem lesz jó választás, hiszen stabilan kell állnia, meg kell tartania a tölteléket.
A paprikát és a szárzellert vágjuk kis kockákra, a megpucolt hagymát és a petrezselymet finomra.
A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval (az avokádón kívül).
Az avokádókat vágjuk hosszában félbe, majd szedjük ki a magot. A mag helyére töltsünk bőven a tonhalsalátából.
Rögtön kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu