Pikáns tonhalfasírt percek alatt: alig valamiből készül
A tonhalfasírt egy végtelenül egyszerű, mégis laktató étel. Ezúttal zöldfűszerekkel, citrommal és egy kis chiliporral dobtuk fel.
A tonhalas ételek általában gyorsan elkészíthetők, gondoljunk csak egy salátára vagy fasírtra. Ezúttal, kihasználva a tonhalkonzerv egyszerűségét és kényelmét, sült rizzsel, tojással és különböző zöldségekkel házasítjuk össze.
Elronthatatlan és gazdag recept, amelyben zöldséges alap, tojáslepény, tonhal, basmati rizs és egy különleges, szójaszószos öntet fő együtt.
A zöldségeket mossuk meg. A fokhagymát aprítsuk fel. Az újhagymát és a paprikát vágjuk vékony karikákra. A hagyma zöld szárát tegyük félre a díszítéshez.
Először készítsük el az omlettet. Egy serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat.
A tojásokat üssük bele egy közepes tálba, enyhén verjük fel, finoman sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük bele a serpenyőbe. 3-5 perc alatt, alacsony lángon süssük készre. Félidőben óvatosan fordítsuk meg, nem baj, ha szétszakad, mert úgyis fel fogjuk aprítani.
A kész omlettet tegyük egy vágódeszkára, és ha picit kihűlt, vágjuk fel 2x3 cm-es darabokra, majd tegyük félre.
A korábban használt serpenyőt töröljük ki papírtörlővel, tegyünk bele ismét 2 evőkanál olívaolajat, majd mehetnek bele a felaprított zöldségek. Pirítsuk őket közepes lángon, kb. 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a tonhalkonzervet, az olajjal együtt.
Ha instant rizst használunk, akkor könnyű dolgunk van a folytatásban, ha mégsem, akkor a rizst külön főzzük ki, kétszeres vízmennyiségben, ízlés szerint megsózva.
Készítsük el a szószt. Ehhez egy kis méretű tálban keverjük össze a szójaszószt, a cukrot és a rizsecetet.
A kész rizst adjuk hozzá a zöldséges, tonhalas alaphoz, és forgassuk össze. 2-3 percig pirítsuk együtt, majd adjuk hozzá a szószt.
Alaposan forgassuk össze, majd adjuk hozzá a felaprított omlettet.
Ismét keverjük össze az egészet, pirítsuk kb. 5 percig, majd el is készültünk.
Az ételt szedjük tányérra, és a főzés elején félretett hagymaszárból vágjunk le néhány karikát, amivel meghinthetjük.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors