Soha nem gondoltuk volna, hogy avokádóból ilyen műalkotások készülhetnek: tenyérnyi szobrokat faragott a művész
Hihetetlenül részletes mintákat faragott a művész az avokádók zöld húsába.
A recept egyik nagy előnye, hogy a sok friss hozzávaló miatt csak kevés főzést igényel, a főtt alapanyagokat pedig akár előre el is készítheted, így fogyasztás előtt csak ki kell venni őket a hűtőből, összeforgatni az összes többivel, és megkoronázni a citromos-fokhagymás dresszinggel.
Az egyszerűbb, gyorsan összedobható salátákhoz képest ez egy valóságos fehérje- és vitaminbomba, és anélkül lakhatsz jól vele, hogy túlságosan eltelítene. A receptben quinoa is szerepel, amit rizzsel, kuszkusszal, bulgurral is helyettesíthetsz, de akár teljesen ki is hagyhatod. A saláta egyik központi elemének, a sült csicseriborsónak a receptjét itt találod. De az sem tragédia, ha nem sütöd meg. Ebben az esetben egyszerűen add a leszűrt csicseriborsót a salátához.
Az öntethez keverjük össze a felsorolt összetevőket, és tegyük félre.
Süssük meg a csicseriborsót az ebben a receptben megadott módon.
Amíg a csicseri készül, mérjük a quinoát egy kisebb edénybe, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, adjunk hozzá fél teáskanálnyi sót, és forrástól számítva főzzük 10-15 percig. Amikor a quinoa teljesen felszívta a vizet, vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk, hogy fedő alatt kihűljön.
A zöldségeket daraboljuk tetszőleges méretűre.
Állítsuk össze a salátát: az avokádó kivételével adagoljuk egy nagyobb tálba a hozzávalókat, és alaposan forgassuk össze őket, hogy az öntet mindenhol átjárja. Utolsó lépésként helyezzük a saláta tetejére az avokádószeleteket vagy -kockákat (így nem fognak összetörni), és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!