Gyors avokádósaláta csicseriborsóval: vitamindús, könnyű vacsora

Csicseriborsos avokadosalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tápláló, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra, ha ezt a salátát választod. Ínyenc citromos-fokhagymás dresszing bolondítja meg.

A recept egyik nagy előnye, hogy a sok friss hozzávaló miatt csak kevés főzést igényel, a főtt alapanyagokat pedig akár előre el is készítheted, így fogyasztás előtt csak ki kell venni őket a hűtőből, összeforgatni az összes többivel, és megkoronázni a citromos-fokhagymás dresszinggel.

Az egyszerűbb, gyorsan összedobható salátákhoz képest ez egy valóságos fehérje- és vitaminbomba, és anélkül lakhatsz jól vele, hogy túlságosan eltelítene. A receptben quinoa is szerepel, amit rizzsel, kuszkusszal, bulgurral is helyettesíthetsz, de akár teljesen ki is hagyhatod. A saláta egyik központi elemének, a sült csicseriborsónak a receptjét itt találod. De az sem tragédia, ha nem sütöd meg. Ebben az esetben egyszerűen add a leszűrt csicseriborsót a salátához.

Csicseriborsós avokádósaláta

Csicseriborsos avokadosalata 1

Hozzávalók 4 személyre

Az öntethez:

  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • 0.5 ek reszelt citromhéj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 0.5 tk

A salátához:

  • 200 g quinoa
  • 250 g sült csicseriborsó (kb. 1 konzerv)
  • 100 g rukkola
  • 100 g bébispenót
  • 200 g koktélparadicsom
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 2 db nagy érett avokádó
  • 1 marék pirított tökmag a tetejére (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez keverjük össze a felsorolt összetevőket, és tegyük félre.

Süssük meg a csicseriborsót az ebben a receptben megadott módon.

Amíg a csicseri készül, mérjük a quinoát egy kisebb edénybe, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, adjunk hozzá fél teáskanálnyi sót, és forrástól számítva főzzük 10-15 percig. Amikor a quinoa teljesen felszívta a vizet, vegyük le a tűzről, tegyük félre, és hagyjuk, hogy fedő alatt kihűljön.

A zöldségeket daraboljuk tetszőleges méretűre.

Állítsuk össze a salátát: az avokádó kivételével adagoljuk egy nagyobb tálba a hozzávalókat, és alaposan forgassuk össze őket, hogy az öntet mindenhol átjárja. Utolsó lépésként helyezzük a saláta tetejére az avokádószeleteket vagy -kockákat (így nem fognak összetörni), és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük