Így készítve a legfinomabb a buggyantott tojás: a törökök kedvence téged is elvarázsol

tbtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megjelenésében és ízében is lenyűgöző a villásreggeli, mindössze 15 percet kell rászánni, ha egyszer kipróbálod, garantáltan visszatérő vendég lesz az étkezőasztalon.

A pikáns finomság alig valamiből készül, mégis fenomenális, tele van ízekkel, öröm belőle minden falat. A török reggeli készítésénél érdemes a fűszerekkel játszani, tálalásnál finomra vágott petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor teheti látványosabbá és finomabbá. Ha szereted a tüzes fűszerezést, akkor az olvasztott vajba chilipelyhet is tehetsz, vagy római köménnyel varázsolhatod még izgalmasabbá.

Mivel meleg reggeliről van szó, tanácsos a fokhagymával összekevert joghurtot szobahőmérsékleten tárolni, mert úgy sokkal jobban passzol a forró tojáshoz.

Török buggyantott tojás

tbtct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál almaecet
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot keverjük össze a reszelt fokhagymával és a sóval

A vajat és az olívaolajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát, Cayenne-borsot, melegítsük körülbelül 2 percig.

A tojást egy kis tálba üssük fel.

Egy lábasban melegítsünk vizet, adjuk hozzá az almaecetet, majd amikor a víz gyöngyözik, a felütött tojást óvatosan engedjük bele. Főzzük 3 percig, majd óvatosan vegyük ki.

A joghurtot szedjük tányérra, szépen terítsük el rajta, majd a tojásokat helyezzük a joghurt tetejére, végül öntözzük meg a fűszeres vajjal. Lepénykenyérrel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük