
Így készítve a legfinomabb a buggyantott tojás: a törökök kedvence téged is elvarázsol

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Megjelenésében és ízében is lenyűgöző a villásreggeli, mindössze 15 percet kell rászánni, ha egyszer kipróbálod, garantáltan visszatérő vendég lesz az étkezőasztalon.
A pikáns finomság alig valamiből készül, mégis fenomenális, tele van ízekkel, öröm belőle minden falat. A török reggeli készítésénél érdemes a fűszerekkel játszani, tálalásnál finomra vágott petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor teheti látványosabbá és finomabbá. Ha szereted a tüzes fűszerezést, akkor az olvasztott vajba chilipelyhet is tehetsz, vagy római köménnyel varázsolhatod még izgalmasabbá.
Mivel meleg reggeliről van szó, tanácsos a fokhagymával összekevert joghurtot szobahőmérsékleten tárolni, mert úgy sokkal jobban passzol a forró tojáshoz.
Török buggyantott tojás

Hozzávalók 2 darabhoz
- 3 evőkanál görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítés:
A joghurtot keverjük össze a reszelt fokhagymával és a sóval
A vajat és az olívaolajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát, Cayenne-borsot, melegítsük körülbelül 2 percig.
A tojást egy kis tálba üssük fel.
Egy lábasban melegítsünk vizet, adjuk hozzá az almaecetet, majd amikor a víz gyöngyözik, a felütött tojást óvatosan engedjük bele. Főzzük 3 percig, majd óvatosan vegyük ki.
A joghurtot szedjük tányérra, szépen terítsük el rajta, majd a tojásokat helyezzük a joghurt tetejére, végül öntözzük meg a fűszeres vajjal. Lepénykenyérrel kínáljuk.
Fotó: Getty Images