Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból
Nyár közepén friss, édes paradicsomból és harsogó paprikából a legfinomabb a házias, kolbásszal gazdagított lecsó.
A török gasztronómia lenyűgöző, az ételeik látványosak és ízletesek, érdemes felfedezni az ország páratlan fogásait, melyeket egy életre megszeret az ember.
A menemen a törökök tojásos lecsója, melyet több változatban is készítenek. Van, amelyikben tükörtojás kerül a zöldségekre, míg olyan receptek is ismertek, melyekben felverve terül el a serpenyőben. A zöldségekkel és a fűszerekkel is érdemes játszani, akkor igazán finom, ha többfajta paprikából készül. Bátran különlegesebbre szabhatod, mehet bele olívabogyó, feta sajt, vagy a tálalásnál kerülhet mellé izgalmas saláta, lepénykenyér és tea.
A zöldségeket mossuk meg és tetszőlegesen szeleteljük fel.
A serpenyőt forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, először a hagymát tegyük rá, süssük 8-10 percig, utána jöhet a paprika, paradicsom és a sűrített paradicsom.
A tojást üssük tálba, adjuk hozzá a sót, borsot, füstölt paprikát és a római köményt, keverjük össze az alapanyagokat. 5-8 perc után a tojást öntsük a zöldségekhez, kevergetve süssük addig, amíg megsül.
A török tojásos lecsóra tálalásnál szórjunk friss koriandert vagy petrezselymet, kínáljunk mellé lepénykenyeret.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu