Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

6
Nyomtatás
Toszkan-babos-szendvics
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy igazán ütős reggelire vágysz, akkor ezzel a toszkán babos szendviccsel indítsd a hétvégi reggeleket: ízekben nem lesz hiány!

Ez a gazdag babos reggeli elképesztően egyszerűen készül, a végeredményért pedig az egész család garantáltan odáig lesz. Az előkészületekkel együtt is fél órán belül megvan, és igazi olasz hangulatot varázsol a konyhádba.

Az alapja konzerves fehérbab és paradicsom, ezt egészítik ki a fűszerek, és persze elengedhetetlen, hogy valamilyen tartalmasabb kenyeret válassz mellé: a kovászossal ebben az esetben is biztosra mehetsz!

Toszkán babos szendvics

Toszkan-babos-szendvics-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 250 g konzerves paradicsom feldarabolva
  • 400 g fehérbabkonzerv
  • 1 ág friss rozmaring apróra vágva (csak a levelek)
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk. cukor (opcionális)
  • 4 szelet kovászos kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a paradicsom, a leszűrt bab, a rozmaring és a chilipehely is.

Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük balzsamecettel, és ízlés szerint adjunk hozzá kevés cukrot, majd alacsony hőfokon hagyjuk rotyogni 8-10 percig.

Közben pirítsuk meg a kenyeret, locsoljunk minden szeletre 1 teáskanálnyi olívaolajat, és alaposan dörzsöljük be fokhagymával.

Kanalazzuk a szeletekre a közben elkészült babot, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon