
Ez a 8 legegészségesebb reggeli a szakértők szerint: értékes rostokat és fehérjéket is biztosítanak
Ezek a reggelik tele vannak értékes tápanyagokkal, rostokkal és fehérjékkel, amitől igazán egészséges napindítónak számítanak.
Ez a gazdag babos reggeli elképesztően egyszerűen készül, a végeredményért pedig az egész család garantáltan odáig lesz. Az előkészületekkel együtt is fél órán belül megvan, és igazi olasz hangulatot varázsol a konyhádba.
Az alapja konzerves fehérbab és paradicsom, ezt egészítik ki a fűszerek, és persze elengedhetetlen, hogy valamilyen tartalmasabb kenyeret válassz mellé: a kovászossal ebben az esetben is biztosra mehetsz!
Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a paradicsom, a leszűrt bab, a rozmaring és a chilipehely is.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük balzsamecettel, és ízlés szerint adjunk hozzá kevés cukrot, majd alacsony hőfokon hagyjuk rotyogni 8-10 percig.
Közben pirítsuk meg a kenyeret, locsoljunk minden szeletre 1 teáskanálnyi olívaolajat, és alaposan dörzsöljük be fokhagymával.
Kanalazzuk a szeletekre a közben elkészült babot, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu