Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.
A nyár a kerti partikról szól, ahol összejönnek a rég látott ismerősök, a család és a barátok. A szabadtéri programon az étkezés fontos szerepet tölt be, mindig van egy grillmester, aki a rácson pirult finomságokért felel, mellé pedig kell valaki, aki a salátáról gondoskodik.
A grillen sült finom falatokhoz rengetegféle izgalmas kísérő illik, az egyik nagy kedvenc az uborka- vagy a kukoricasaláta, de érdemes még kipróbálni az olaszok híres paradicsomsalátáját, melybe kenyérkockák is kerülnek. A salátát tovább gazdagíthatod sajttal, vagy uborkával még izgalmasabbá varázsolhatod.
A kenyeret vágjuk tetszőleges kockákra, ha szeretnénk, meg is piríthatjuk a pékárut.
A megmosott paradicsomokat vágjuk négybe, vagy ha nagyok, akkor hatfelé.
A lila hagymát szeleteljük fel vékonyan.
Az összekészített alapanyagokat öntsük salátástálba, csorgassuk rájuk az olajat, vörösborecetet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, és forgassuk egybe az egészet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu