![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elképesztően finom Túrórudi torta: a puha kakaós piskótán túrókrém terül el
![trtcover](https://kep.index.hu/1/0/3695/36953/369539/36953903_2821947_9846fbe46ae353b989dbc4c340f33896_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Magyarország kedvenc túrós édessége bőséges töltelékkel, tortaformában kerül az asztalra.
A túrórudi nagy kedvenc, hazánkban mindenki szereti. A finomság többféle süti formájában is elkészülhet, az én egyik kedvencem a túrórudi torta, amely első hallásra pepecselősnek, nehéznek tűnhet. Való igaz, hogy a túrórudi tortának is több receptje létezik, van, amelyik nehezebb, de egészen egyszerű változatot is lehet találni.
Én most utóbbinál maradtam, puha kakaós piskótát készítettem, erre került a túrós krém, amelynek a tetejére kakaót szoktam szórni, de csokimáz is mehet rá. A krémet reszelt citrom héjával és levével lehet gazdagítani, de sima mazsolát vagy csokiba mártott mazsolát is bele lehet forgatni, sőt, még gesztenyemasszát is: a túrórudinak is vannak ízesített fajtái, így a krémmel is lehet játszani, ízlés szerint alakítani.
Túrórudi torta
![ttct](https://kep.index.hu/1/0/3695/36953/369539/36953919_966421ba58f4db6a1d09fa5ea9788c7a_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
Tészta:
- 2 darab tojás
- 6 dekagramm cukor
- 6 dekagramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- vaj a forma kikenéséhez
Töltelék:
- 50 dekagramm tehéntúró
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 milliliter habtejszín
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál zselatin
- 1 deciliter víz
- kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverjük habosra.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverjük egybe, majd óvatosan a kikevert tojással forgassuk egybe.
A tortaformát (24 centiméter átmérőjű) kenjük ki vajjal, utána simítsuk bele a masszát. 180 fokosra előmelegített sütőben 8-15 perc alatt süssük meg.
A zselatint 1 deciliter vízzel keverjük el, kis láng felett keverjük addig, míg a zselatin feloldódik.
A túrót keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a zselatinos vízzel, miután alaposan egybekevertük, a habtejszínnel is forgassuk egybe.
A krémet kenjük rá a kihűlt tésztára, majd szórjuk meg kakaóval és tegyük hűtőbe egy estére (8-12 órára), másnap szeletelhetjük is.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!