Elképesztően finom Túrórudi torta: a puha kakaós piskótán túrókrém terül el

trtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Magyarország kedvenc túrós édessége bőséges töltelékkel, tortaformában kerül az asztalra.

A túrórudi nagy kedvenc, hazánkban mindenki szereti. A finomság többféle süti formájában is elkészülhet, az én egyik kedvencem a túrórudi torta, amely első hallásra pepecselősnek, nehéznek tűnhet. Való igaz, hogy a túrórudi tortának is több receptje létezik, van, amelyik nehezebb, de egészen egyszerű változatot is lehet találni.

Én most utóbbinál maradtam, puha kakaós piskótát készítettem, erre került a túrós krém, amelynek a tetejére kakaót szoktam szórni, de csokimáz is mehet rá. A krémet reszelt citrom héjával és levével lehet gazdagítani, de sima mazsolát vagy csokiba mártott mazsolát is bele lehet forgatni, sőt, még gesztenyemasszát is: a túrórudinak is vannak ízesített fajtái, így a krémmel is lehet játszani, ízlés szerint alakítani.

Túrórudi torta

ttct

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta:

  • 2 darab tojás
  • 6 dekagramm cukor
  • 6 dekagramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • vaj a forma kikenéséhez

Töltelék:

  • 50 dekagramm tehéntúró
  • 25 dekagramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 milliliter habtejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 deciliter víz
  • kakaó a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral keverjük habosra.

A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverjük egybe, majd óvatosan a kikevert tojással forgassuk egybe.

A tortaformát (24 centiméter átmérőjű) kenjük ki vajjal, utána simítsuk bele a masszát. 180 fokosra előmelegített sütőben 8-15 perc alatt süssük meg.

A zselatint 1 deciliter vízzel keverjük el, kis láng felett keverjük addig, míg a zselatin feloldódik.

A túrót keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a zselatinos vízzel, miután alaposan egybekevertük, a habtejszínnel is forgassuk egybe.

A krémet kenjük rá a kihűlt tésztára, majd szórjuk meg kakaóval és tegyük hűtőbe egy estére (8-12 órára), másnap szeletelhetjük is.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük