
Túrópogácsa élesztő nélkül: a legjobb pogácsát gyerekjáték elkészíteni
Túrópogácsa élesztő nélkül
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb.
Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó receptet, amit hamar össze lehet dobni, és nem kell egy napon át, háromszor keleszteni, meg pihentetni.
A túró felét szeretem juhtúróra cserélni, a tésztát pedig gazdagíthatjuk friss zöld fűszerekkel. Az adag sokszorozható, a kész pogikból pedig bedobhatunk párat a fagyasztóba is.
Fotó: katucikonyha
Lazíts, és vedd elő a derelyemetszőt!
Lusták természetesen tovább fokozhatják a tempót, ha nem pogácsaszaggatóval dolgoznak, hanem késsel vagy derelyemetszővel kockákra vágják a tésztát. Így nincs lehulló rész, nem kell újra összegyúrni és nyújtani, csak pakolni a tepsire, a kis kuktánk (ha van), pedig kenheti és szórhatja a tetejét. Biztos sikerélmény.
A legfinomabb túrópogácsa

Hozzávalók 1 adaghoz
- 12.5 dekagramm túró
- 12.5 dekagramm juhtúró
- 25 dekagramm liszt
- 25 dekagramm hideg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 5 dekagramm reszelt sajt