Krémes, túrós morzsasüti omlós tésztával: gazdag töltelékkel a legfinomabb

túrópite
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mutatós és nagyon finom a túrós morzsasüti, a krémes tölteléket gyerekjáték elkészíteni.

Ha szereted a túrós süteményeket, ezt a morzsapitét is imádni fogod, a tésztája és a töltelék is nagyon finom. A túró párja a citrom, így természetesen ebből a sütiből sem hiányzik a citrushéj. 

A tészta omlós állagáról most nem vaj, hanem olaj gondoskodik, ettől lesz nagyon puha a tészta. A lisztes alapot össze kell morzsolni a nedves hozzávalókkal, de nem az a cél, hogy gombóccá álljon össze a tészta, épp ellenkezőleg, morzsás állagra van szükség. Ezt aztán lazán a formába kell nyomkodni, a maradékot pedig a töltelék tetejére szórni. 

Vigyázz, nem szabad túlsütni a sütit, ha a túrós réteg megszilárdult, de még lágy, készen is van.

Túrós morzsasüti

túrópite2

Hozzávalók 10 szelethez

Töltelék:

  • 500 gramm túró (krémesebb)
  • 100 gramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 darab biocitrom héja

Tészta:

  • 300 gramm liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 100 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 1 darab biocitrom héja
  • 1 darab tojás
  • 90 ml olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 centis tortaformát.

A töltelék hozzávalóit tegyük egy tálba, egy villa segítégével dolgozzuk egybe, míg egészen krémes nem lesz. 

A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a citromhéjat keverjük össze egy tálban. Ássunk a közepébe egy mélyedést, üssük oda a tojást, öntsük oda az olajat. Dolgozzuk össze a tésztát, akkor jó, ha morzsás az állaga.

A tészta kétharmadát nyomkodjuk az előkészített formába úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Öntsük rá a túrókrémet, majd a tetejére szórjuk rá a maradék morzsát. 

Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk picit hűlni, mielőtt tálalnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük