
Túrós tészta prézlivel, sütőben sütve: ropogós bacon egészíti ki
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
Egyszerű, de nagyszerű klasszikus új köntösben. A túrós tésztát szerintem mindenki szereti, vagy édesen, vagy sósan, de a túró hatalmas népszerűségnek örvend.
Mi elég gyakran készítünk túrós tésztát, én édesen, párom sósan szereti. Ha ő beszabadul a konyhába, akkor egész biztosan egy jó borsos, baconös, lepirított túrós csusza lesz a végeredmény. Az alábbi receptet is ő valósította meg.
Békebeli recept
A recept alapötlete párom nagymamájától származik: ő nagyon sokszor készítette ezt, amikor az unokái még kicsik voltak. Egyik nap valamilyen ételhez elővettem a zsemlemorzsát, amitől barátom teljesen belelkesült, ugyanis eszébe jutott a nosztalgikus étel, amit - természetesen - már másnap el is akart készíteni.
Sütőben sütve
A sima, sós túrós tészta attól lesz különleges, hogy a sütőben rápirul a tetejére a zsemlemorzsa és a bacon. A tésztát érdemes előfőzni, a zsemlemorzsát pedig lepirítani, viszont a bacon kellően ropogósra sül a sütőben is.
Túrós tészta sütőben sütve

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm széles metélt
- 500 gramm túró
- 4 deciliter tejföl
- 0.5 bögre zsemlemorzsa
- 5 szelet bacon
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Pirítsuk le a zsemlemorzsát egy kis zsiradékon, míg aranybarna nem lesz.
A túrót keverjük ki a tejföllel, sózzuk-borsozzuk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Tegyük egy kivajazott jénaiba a tésztát, keverjük össze a túrós krémmel. Tegyünk a tetejére pár szelet bacont, majd szórjuk rá a zsemlemorzsát.
Körülbelül fél óra alatt készre sül, ha ropogós a morzsa és a bacon, készen van. Hideg tejföllel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors