Ha eddig nem szeretted a tofut, próbáld ki ebben a mogyorós, uborkás salátában

szaritott tofu cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy éttermi élményt emlékezetből rekonstruálni nem éppen könnyű, ha épp nincs segítségünkre az internet sem.

Vannak olyan ételek, amelyek nem egyszerűen ízlenek, hanem úgy érzem, ezt mostantól mindig, minden egyes nap enni tudnám. Ilyen élmény a Biang Bisztró uborkás, szárított tofus salátája. Egészen addig a pillanatig, míg meg nem kóstoltam, nem szerettem a tofut. Mindig csak gumis, íztelen variációkkal találkoztam, sosem ettem olyat, amelynek íze és állaga lett volna - ez viszont szálas, rágható állagú, majdnem olyan, mint a csirkecomb, mi több, átjárja a szezámolajos, szójás pác.

Az első kihívás a tofu kiszárítása volt, de ebben szerencsére még segített az internet: többrétegű papírtörlőbe kell csomagolni és alaposan lepréselni, sok súlyt rápakolni és éjszakára szikkadni hagyni.

Ezt követően már csak beletettem ezt-azt, amire emlékeztem. Persze nem lett ugyanolyan, de így is nagyon jó salátát sikerült készíteni, ami legalább emlékeztet arra, ami ihlette.

Uborkás-mogyorós tofusaláta

szaritott tofu kis

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 gramm tofu
  • 1 darab kígyóuborka
  • 50 gramm földimogyoró
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A tofut legalább egy éjszakán át szikkasszuk a feljebb leírt módon, majd előbb vágjuk ujjnyi szeletekre, utána csíkokra. Az uborkát vágjuk hasábokra, keverjük el a tofuval, szórjuk meg a mogyoróval. A szójaszószból és a szezámolajból keverjünk öntetet, locsoljuk meg vele a salátát és néhány órára tegyük a hűtőbe.

Fotók: Ács Bori

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon