Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta - Ezekkel az arányokkal nem lesz túl ecetes
Az uborkasaláta talán a legfinomabb savanyúság húsok mellé, de jót nem könnyű készíteni.
Nem is saláta, inkább salsa ez a lédús zöldségekből és gyümölcsökből összeállított fogás, amelyet grillhúsok mellé érdemes kínálni. A salsában az a különleges, hogy egyszerre sós és édes, sőt a csípős íz sem hiányozhat belőle, jalapeño paprika kerül bele. Ez a görögdinnyés salsa annyira nyári fogás, hogy minden falatban érezni ezt a csodás évszakot.
A másik igazán nyári alapanyag a kígyóuborka, amely nemcsak lédús, hanem nagyon egészséges is. Itt írtunk róla, miért érdemes rendszeresen salátába is tenni. Ha pedig igazán különlegeset szeretnél enni, akkor próbáld ki ananásszal párosítva, az öntet pedig csak megkoronázza az egész fogást.
Egy kisebb tálban keverjük össze a lime levét, az olívaolajat, a chilipelyhet, az ecetet, a mézet, a sót és a borsot.
Az ananászt, az avokádót, az uborkát és a lila hagymát vágjuk ízlés tetszőleges nagyságúra. A jalapeñót karikázzuk fel.
Egy nagyobb tálba tegyük bele az összevágott zöldségeket. Öntsük a dresszinget a salátára, és jó alaposan forgassuk össze. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál szórjuk meg korianderrel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu