Könnyed görögdinnyés salsa lilahagymával: jól behűtve a legfinomabb

salsadinnye
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Picit pikáns és nagyon friss a dinnyés salsa, húsok mellé köretként, de önmagában is mennyei.

Ha valami igazán nyári fogásra vágysz, esetleg grillhús mellé kínálnál valamilyen könnyed köretet, készítsd el az alábbi salsát. A különlegessége abban rejlik, hogy paradicsom helyett görögdinnye az alapja, édes és sós ízek találkoznak ebben a változatban.

A jalapeno nem hiányozhat a salsából, de ha nem kedveled a csípős ízeket, kaliforniai paprikát is használhatsz helyette. A koriander és a lime is kötelező eleme, ezektől lesz friss az összhatás. Másra nem is lesz szükséged, csak egy kis türelemre, míg összeérnek az ízek a hűtőben. 

Görögdinnyés salsa

dinnyesalsa2

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kilogramm görögdinnye (a súly a héjjal együtt értendő)
  • 2 darab jalapeno
  • 1 csokor koriander
  • 60 milliliter lime-lé
  • 1 fej lilahagyma
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye húsát vágjuk kisebb kockákra.

A jalapeno előkészítéséhez húzzunk kesztyűt: szedjük ki a magjait és az ereket, majd vágjuk egészen apró darabokra. Ha nem szeretjük a csípőset, kaliforniai paprikát is használhatunk helyette. 

A lilahagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a koriandert aprítsuk össze.

Mindent keverjünk alaposan össze, sózzuk a salsát ízlés szerint. Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük