A legkrémesebb karácsonyi csokilikőr: fenséges ital az ünnepekre
Az igazán krémes és selymes krémlikőr kakaópor helyett étcsokival készül: annyira finom, hogy desszertnek is beillik!
A hideg idő beköszönte együtt jár a forró italokkal, mi sem esik ilyenkor jobban, mint egy meleg tea vagy egy krémes forró csokoládé. Ezeket leginkább este fogyasztjuk, pedig a feketetea-alapú chai latte tökéletes választás lehet reggelre is, ha édes és kényeztető formában vinnéd be a koffeint.
Az alapba minél többféle, lehetőleg egész fűszer kerül, azonban érdemes őket picit megtörni, úgy jobban átadják az aromájukat a tejnek.
Ha laktózérzékeny vagy, esetleg vegán étrendet követsz, akkor sem kell lemondanod a forró italról, a tejet cseréld növényi italra, a mézet pedig juharszirupra.
A tejet öntsük egy kis lábasba, majd alacsony lángon kezdjük el melegíteni.
A kardamomot, a szegfűborsot és a szegfűszeget tegyük egy műanyag zacskóba, majd egy sodrófával menjünk át rajtuk, hogy picit megtörjenek, megnyíljanak, de nagyrészt maradjanak egyben.
A gyömbért pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra.
A fekete tea kivételével adjunk minden más hozzávalót a tejhez, majd kis lángon, gyöngyözve főzzük nagyjából 5 percig. Adjuk hozzá a fekete teát is, majd még 3-4 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről, távolítsuk el a teafiltereket, majd finom lyukú szitán szűrjük át a forró tejet.
Öntsük a chai lattét bögrékbe, majd melegen, fahéjjal megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu