Látványos vaníliás krémes macera nélkül: a mutatós desszert leveles tésztából készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Otthon is lehet csodálatosan szép és finom krémest készíteni, csak egy kis leleményességre van szükség és mindenki ámulni fog a végeredmény láttán.
Amikor cukrászdába megyek, mindig elcsábulok a krémesek láttán, ezzel gondolom, nem vagyok egyedül. A krémes igazi örök kedvenc, amelynek otthon csak ritkán áll neki az ember. A krémesek választéka terjedelmes, nem árt néha ravasznak lenni és a legegyszerűbb megoldást választani, a végeredménnyel úgyis mindenki elégedett lesz.
Az egyik kedvencem a becsapós "villám" krémes, amelynek a megalkotásához csupán néhány dologra lesz szükség. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, hisz a tészta leveles, a krém habtejszínből áll, amelybe vanília kerül. Látványos, isteni és játszi könnyedséggel az asztalra kerül.
Vaníliás krémes leveles tésztából
Hozzávalók 12 darabhoz
- 3 csomag leveles tészta
- 400 milliliter habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csomag (8g) vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- liszt szükség szerint
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, majd tegyük vajjal kikent (sütőpapírt is lehet használni) tepsi hátoldalára, 180 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt süssük aranybarnára. A kész lapokat tegyük félre (a lapokat egyenként kell kisütni).
A habtejszínt öntsük keverőtálba a vaníliakivonattal és a vaníliás cukorral együtt, majd habverő segítségével (gépi vagy kézi) verjük kemény habbá, miközben a cukrot hozzáadagoljuk.
Összeállítás:
Helyezzünk egy lapot a tálcára és simítsuk rá a krém felét, majd tegyünk rá leveles tésztát, a maradék habot simítsuk a tetejére. Végül az utolsó tésztát is tegyük a süteményre, a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors