Félórás csokis muffin roppanós darabokkal: pillanatok alatt elfogy a tányérról
Ezzel a mennyei félórás csokis muffinnal mindenkit elkápráztatsz majd.
Ha a klasszikus, letisztult ízvilágú desszerteket szereted, ráadásul gyorsan akarsz finomat készíteni, akkor ezt a vaníliás muffint süsd meg. A valódi vaníliának köszönhetően aromás, a többi hozzávaló pedig légiessé és puhává teszi.
Ebbe a muffinba nem kerül sem tojás, sem pedig tejtermékek, így növényi étrendbe is beilleszthető: a tojást kukoricakeményítő helyettesíti, tej helyett pedig növényi ital kerül a sütibe.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt a vízzel, adjuk hozzá a szójaitalt, az olajat és a vanília kikapart magjait, és alaposan keverjük el.
Öntsük a lisztes alaphoz, és dolgozzuk össze. Egy viszonylag sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.
Kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba, egyengessük simára a tetejét, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a muffinok teteje szép aranyszínű nem lesz.
Vegyük ki, 10 percig hagyjuk őket a tepsiben hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu