Puha vaníliás muffin: olyan, mintha pékségben vetted volna

5
Nyomtatás
Vanilias-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel az álompuha, intenzíven vaníliás muffinnal nem foghatsz mellé: ezt készítsd, ha a letisztult ízeket kedveled.

Ha a klasszikus, letisztult ízvilágú desszerteket szereted, ráadásul gyorsan akarsz finomat készíteni, akkor ezt a vaníliás muffint süsd meg. A valódi vaníliának köszönhetően aromás, a többi hozzávaló pedig légiessé és puhává teszi.

Ebbe a muffinba nem kerül sem tojás, sem pedig tejtermékek, így növényi étrendbe is beilleszthető: a tojást kukoricakeményítő helyettesíti, tej helyett pedig növényi ital kerül a sütibe.

Vaníliás muffin

Vanilias-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 g finomliszt
  • 150 g cukor
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.25 tk.
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 3 ek. víz
  • 250 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 100 ml növényi olaj
  • 2 db vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy másik tálban keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt a vízzel, adjuk hozzá a szójaitalt, az olajat és a vanília kikapart magjait, és alaposan keverjük el.

Öntsük a lisztes alaphoz, és dolgozzuk össze. Egy viszonylag sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.

Kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba, egyengessük simára a tetejét, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a muffinok teteje szép aranyszínű nem lesz.

Vegyük ki, 10 percig hagyjuk őket a tepsiben hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon