Gluténmentes vaníliás túrókocka - Cukor sincs benne

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon gyakran van szükség olyan sütireceptre, ami egyszerű, nem brutálisan édes, és mindenki szereti. Ez a túrós süti pont ilyen.

Nagyon sok praktikus tulajdonsága van ennek a süteménynek. Csak keverni kell hozzá, egyáltalán nem kell semmilyen tudás vagy különleges képesség. Nem koszol össze sok külön tálat, alig kell utána mosogatni.

Gluténmentes, liszt helyett étkezési keményítővel készül, amit amúgy itt dícsértem legutóbb elég hosszan.

Alig van benne cukor, tehát gyerekuzsonnának is tökéletes. Ebbe most klasszikus módon mazsola került, de simán el tudnám képzelni más aszalt vagy akár friss gyümölccsel - például barackkal vagy meggyel. Mivel a gyümölcsök édesítik a tésztát, ha cukorbetegeknek vagy diétázóknak készül, akár el is hagyhatjuk belőle a cukrot, és akkor tényleg bárki bátran ehet belőle.

Vaníliás túrókocka

DSC 2860

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 500 gramm túró
  • 1 deciliter tejföl, zsíros
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 gramm mazsola
  • 4 darab tojás
  • 2 kávéskanál vanília kivonat
  • 50 gramm étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A túrót simára keverem a tejföllel és a cukorral, hozzáadom a tojásokat, a vaníliát majd végül az étkezési keményítőt is. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe vagy formába teszem, és 150 fokon fél órát sütöm. Nem baj, ha még kicsit remeg, hűlés közben szépen megszilárdul majd.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük