Isteni brokkolikrémleves hűvös napokra: vegán verziót mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A növényi italok és krémek színes választékának köszönhetően a vegán étkezést követők is kipróbálhatják az izgalmas krémlevest.
A húsmentes táplálkozást néhanapján még a legnagyobb húsevők is kipróbálják, sőt olyan is előfordul, hogy heti egy nap kimarad a hús- és tejtermékek fogyasztása. A vegán életmód régebb óta ismert, mint gondolnád, napjainkban nagyon elterjedt, mégis sokan gondolják úgy, hogy a hús- és tejmentes táplálkozás unalmas, nincs benne fantázia, egyszerűen nem lehet nélkülük élni. Ez egyáltalán nincs, elképesztően sokszínű a választék, csak picit kreatívabbnak kell lenni.
Ma már szinte mindent lehet helyettesíteni, így ha valaki a vegán életformát választja, a tejtermékeket növényi italokra cserélheti, így a süteményekről, mártásokról, főzelékekről vagy ízletes krémlevesekről sem kell lemondani. Használd bátran a fűszereket, készíts izgalmas levesbetétet és élvezd a selymes brokkolikrémleves magával ragadó zamatát.
Vegán brokkolikrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj vagy vaj
- 2 darab burgonya
- 2 darab babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 1 liter víz
- 1 fej brokkoli
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl növényi ital (mandula, kókusz vagy más)
- 350 g növényi főzőkrém
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon vagy vajon dinszteljük üvegesre, dobjuk hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Keverjük a levesbe a babérlevelet, sót, borsot.
Amikor a burgonya megpuhult, akkor a rózsáira szedett brokkolit adjuk hozzá a zúzott fokhagymával együtt. Főzzük addig, amíg a brokkoli megpuhul, utána a növényi italt is öntsük hozzá, néhány percig főzzük még (3-4 perc), majd a tűzhelyről levéve botmixerrel pürésítsük a levest.
A növényi joghurtot és az étkezési keményítőt keverjük egybe.
A levest néhány percre tegyük vissza a gáztűzhelyre, adjuk hozzá a növényi joghurtos keveréket, pár perc alatt forraljuk egybe, majd tálaljuk a finomságot.
Fotó: Getty Images