Fűszeres, selymes krumplikrémleves: gyorsan készül és nagyon finom
Készíts sűrű és tápláló krémlevest krumpliból: egyszerű hozzávalókból készül a mennyei ebéd.
A zöldséglevesek igazi jolly jokerek, hiszen sokféle menübe beillenek, és az elkészítésük is gyerekjáték. Ezzel a levessel ráadásul még egyszerűbb lesz a dolgod, hiszen a pürésítés miatt a zöldségek feldarabolására sem kell különösebb figyelmet szentelned, így sokkal gyorsabban összedobhatod.
A levesbe olyan zöldségek kerülnek, mint a sárgarépa, a krumpli, a zeller, a hagyma és a fokhagyma, az ízesítők terén pedig a babér és a kakukkfű a főszereplők. Mivel a leves főzőtejszín helyett kókuszkrémmel készül, így laktózmentes, és számos diétába beilleszthető.
Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és 1-2 perc alatt pirítsuk aranyszínűre. Mehet bele a feldarabolt répa, zeller, krumpli és az ízesítők, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Szedjük ki a levesből a babérlevelet és a kakukkfüvet, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre. Igény szerint házi krutonnal kínáljuk, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu