30 perces zöldségkrémleves: gyors, vitamindús, könnyed fogás

17
Nyomtatás
Vegyes-zoldsegkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a levesben többféle zöldség is helyet kap, az egészséges fogást pedig gyorsan, egyetlen edényben elkészítheted.

A zöldséglevesek igazi jolly jokerek, hiszen sokféle menübe beillenek, és az elkészítésük is gyerekjáték. Ezzel a levessel ráadásul még egyszerűbb lesz a dolgod, hiszen a pürésítés miatt a zöldségek feldarabolására sem kell különösebb figyelmet szentelned, így sokkal gyorsabban összedobhatod.

A levesbe olyan zöldségek kerülnek, mint a sárgarépa, a krumpli, a zeller, a hagyma és a fokhagyma, az ízesítők terén pedig a babér és a kakukkfű a főszereplők. Mivel a leves főzőtejszín helyett kókuszkrémmel készül, így laktózmentes, és számos diétába beilleszthető.

Vegyes zöldségkrémleves

Vegyes-zoldsegkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 4 közepes répa feldarabolva
  • 0.5 közepes zellergumó feldarabolva
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. chilipehely
  • 3 db babérlevél
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és 1-2 perc alatt pirítsuk aranyszínűre. Mehet bele a feldarabolt répa, zeller, krumpli és az ízesítők, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 20 percig, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Szedjük ki a levesből a babérlevelet és a kakukkfüvet, keverjük hozzá a kókuszkrémet, és botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre. Igény szerint házi krutonnal kínáljuk, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon