Mutatós vérnarancsos avokádósaláta: semmi munkával készül

4
Nyomtatás
Vernarancsos-avokadosalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy látványban és ízekben is színes ételt tennél az asztalra, akkor dobd össze ezt a vérnarancsos avokádósalátát: percek alatt elkészül.

Az egészséges és gyors előételeknél nincs is jobb! Ez a vérnarancsos avokádósaláta éppen ilyen: percek alatt készül, színes, finom és még vitaminokban is gazdag, így tökéletesen megalapozhatod vele a főétkezést. 

A két fő hozzávalója a vérnarancs és az avokádó, amelyeket lila hagyma és egy balzsamecetes öntet egészít ki. Ráadásként pedig darabolt pisztácia és friss koriander is kerül rá.

Vérnarancsos avokádósaláta

Vernarancsos-avokadosalata

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 2 közepes vérnarancs megpucolva, felszeletelve
  • 2 közepes avokádó megpucolva, felszeletelve
  • 1 kisebb lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 marék pirított pisztácia durvára darabolva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva

Az öntethez:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 0.5 ek. juharszirup vagy méz
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A narancs- és avokádószeleteket osszuk szét két tányér között, szórjuk rájuk a hagymakarikákat, a pisztáciát és a koriandert. 

Az öntethez egy tálkában keverjük össze a hozzávalókat, és locsoljuk az előkészített gyümölcsökre. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon