Vitamindús, fűszeres vörösáfonya chutney – Édes és sós ételekhez is tökéletes

vörösáfonya csatni cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészen izgalmas ez a fűszeres, pikáns chutney, amely vörösáfonyából és almából készül.

A vörösáfonya annyira csodás és egészséges gyümölcs, hogy minden, ami belőle készül, szintén isteni lesz. Ha nincs friss, szárított vörösáfonyával is dolgozhatunk, az egy kicsit édesebb, mélyebb ízt ad.

Ez a chutney sűrűbb lekvárrá áll össze, amelyen az alma íze finomít kicsit. A titka, hogy lassú tűzön kell főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. A vörösáfonya chutney húsok mellé, de kalácsra kenve is tökéletes. 

Vörösáfonya chutney

vörösáfonya csatni recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 gramm cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 1 csipet bors
  • 0.5 kávéskanál szegfűszeg
  • 250 milliliter víz
  • 75 gramm aszalt áfonya
  • 0.5 darab alma
Recept idők

Elkészítés:

Az amát hámozzuk meg, kockázzuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, a barna cukrot, a fahéjat, a borsot és a szegfűszeget. Öntsük hozzá a vizet, majd hagyjuk forrni néhány percig.

Adjuk hozzá az áfonyát és az almát. Vegyük lejjebb a lángot, keverjünk rajta egyet, majd hagyjuk forrni 15 percig, amíg teljesen puha nem lesz benne az áfonya. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük